2012-11-03 20:29:03
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Κρεστένων: «Θα το κλείσουμε μόνοι μας, αν είναι για το καλό του Νομού»
Λύση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κρεστένων με γιατρούς ώστε να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση οι εφημερίες, αναζητά η διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Ηλείας Ελένη Φιλιπποπούλου.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων συναντήθηκαν χθες το πρωί με τη διοικήτρια, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ για την κάλυψη των εφημεριών στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Η ίδια, πάντως, χθες το μεσημέρι μετέβη στην Πάτρα με τους προέδρους της Ιατρικής Υπηρεσίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου, προκειμένου για το θέμα αυτό, και άλλα, να συζητήσουν με τον νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα.

Η εντολή της διοικήτριας να μην εφημερεύσει το Νοσοκομείο - Κ.Υ Κρεστένων από το μεσημέρι και έπειτα της Πέμπτης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση κατοίκων και τοπικών φορέων της περιοχής. Μάλιστα, έπειτα από επικοινωνία και συζητήσεις σε υψηλούς τόνους, βρέθηκε λύση και τελικά η εφημερία πραγματοποιήθηκε κανονικά.


Για το λόγο αυτό, χθες το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος, η αντιπρόεδρος Ρούσα Μωραΐτου και τα μέλη Γιάννης Πλατανίτης καιΠαναγιώτης Γρηγορόπουλος βρέθηκαν στον Πύργο και συναντήθηκαν με την κα Φιλιπποπούλου, ζητώντας να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο της Κρέστενας με τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία.

Εξάλλου, η αντιπρόεδρος της Κοινότητας Ρούσα Μωραΐτου, κάλεσε τη διοικήτρια κα Φιλιπποπούλου και κάθε εμπλεκόμενο να απαντήσουν για ποιο λόγο οι γιατροί του Νοσοκομείου δεν κάνουν εισαγωγές, αν και το Νοσοκομείο έχει 10 κλίνες ενεργές, μην παραλείποντας να αναφερθεί σε «διάβρωση εκ των έσω» για το Νοσοκομείο, που έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, ελέω της οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας σημείωσε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία και οι φορείς της Κρέστενας είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην επιτρέπουν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου αλλά την ενίσχυσή του. Δήλωσαν μάλιστα ότι αν αποφασιστεί για το καλό του Νομού να λειτουργήσει μόνο ένα νοσοκομείο, οι ίδιοι θα κατεβάσουν την ταμπέλα από την Κρέστενα.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ