2012-11-04 04:14:08
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ (2-0)
Μετά την ισοπαλία με τον Άρη, τα... "γκάζια" του Ζαρντίμ, αλλά και τις πολλές απουσίες εξαιτίας τραυματισμών βασικών παικτών, ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα και απλά τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, προσφέροντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και κυρίως όρεξη για παιχνίδι και νίκη με θέαμα από τους ερυθρόλευκους, ενόψει του αγώνα με τη Μονπελιέ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι παρόλο που σαν βασικό σχήμα είχαν πολλές αλλαγές και δεν είχαν ξαναπαίξει σε επίσημο αγώνα όλοι μαζί, έδειχναν να "βρίσκονται" καλύτερα στο γήπεδο και ίσως η ανάγκη και το κίνητρο των νεαρών ποδοσφαιριστών να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην 11άδα του Ολυμπιακού, να έδωσε ώθηση και στους πιο... παλιούς να ανεβάσουν ρυθμούς όταν και όπου έπρεπε. Η εμπειρία με τα... νιάτα συνδυάστηκαν καλά για να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ΟΦΗ, δείχνοντας πως η επιμονή ή η εμμονή (κατά πολλούς) του Ζαρντίμ στις στημένες φάσεις αποδίδει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο
. Το καλό είναι ότι τελικά στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν λύσεις αξιόπιστες και επιτέλους υπήρξε κέφι και πάθος για το αποτέλεσμα και τις εντυπώσεις. Αν μη τι άλλο, οι ερυθρόλευκοι άφησαν πολλές ελπίδες και ακόμα και αν δεν αγωνιστούν οι συγκεκριμένοι παίκτες κόντρα στη Μονπελιέ, σίγουρα έχουν μέλλον στον Θρύλο. Αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά. Το θέμα είναι ότι ενόψει Μονπελιέ τα καλά στοιχεία είναι περισσότερα από τα κακά και η θέληση για ευρωπαϊκή συνέχεια, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις όλων μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, μεγάλη.

Ας δούμε και τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Κάρολ:

Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τη συνδρομή του και ήταν εκεί πρώτα στο σουτ του Παπάζογλου εκτός περιοχής, σταματώντας στην εξέλιξη της φάσης και τον Κουτσιανικούλη που πήγε στο ριμπάουντ. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η... τελευταία φορά που χρειάστηκε να επέμβει!

Μανιάτης:

Ακόμη μια καλή εμφάνιση παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να... θυμηθρί τα παλιά, αφού αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ. Θετικότατος στα ανασταλτικά του καθήκοντα με γρήγορες και αποτελεσματικές επεμβάσεις, ενώ στήριξε επιθετικά τον Βλαχοδήμο στη δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού, έχοντας πολλές καλές μεταβιβάσεις προς τους μέσους και κυνηγούς της ομάδας.

Μανωλάς:

Με σωστές τοποθετήσεις και κερδισμένες τις περισσότερες μονομαχίες σε χόρτο και αέρα. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα και γενικότερα δείχνει να πατάει όλο και καλύτερα, ανεξάρτητα ποιον έχει δίπλα του.

Σιόβας:

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε να υπάρχει μια έλλειψη συνεννόησης με τους υπόλοιπους τρεις παίκτες της αμυντικής γραμμής, απόρροια της αποχής του λόγω τραυματισμού, αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του. Πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες, αλλά με κάποια προβληματάκια όταν βρέθηκε στο "ένας εναντίον ενός" με τον Κουτσιανικούλη.

Χολέμπας:

Ανεβοκατέβαινε συνεχώς την αριστερή πλευρά και πρόσφερε εξίσου σε άμυνα και επίθεση, επιβεβαιώνοντας γιατί είναι αναντικατάστατος τη φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Φέισα:

Πρώτη εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού τη φετινή περίοδο και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Κατάφερε μαζί με τον Γκρέκο να ελέγξουν τον άξονα της μεσαίας γραμμής, μοίρασε ωραία την μπάλα μπροστά, ενώ ήταν συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

Γκρέκο:

Έδωσε ρυθμό και καλή κυκλοφορία μπάλας στη μεσαία γραμμή και ήταν συνεπής ανασταλτικά. Έψαξε το γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει, και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει να πατάει και να... βρίσκεται καλύτερα.

Μασάντο:

Η πιο παραγωγική και κεφάτη εμφάνιση μέχρι τώρα. Έδωσε την ασίστ στο γκολ του Μήτρογλου, πέτυχε ένα φοβερό τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ με λίγη τύχη θα μπορούσε να σκοράρει τουλάχιστον ακόμη μια φορά. Ήταν μέσα σε όλες τις καλές στιγμές του Ολυμπιακού, είχε διάρκεια στην απόδοση του και ωραίες μεταβιβάσεις.

Αμπντούν:

Με πολύ κέφι και ενέργεια, απειλούσε συνέχεια την αντίπαλη άμυνα, αλλάζοντας συχνά πλευρές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα, διευκολύνοντας το έργο των συμπαικτών του.

Βλαχοδήμος:

Πρώτο ματς και παρόλο που ήταν αγχωμένος και φαινόταν, δεν... κρύφτηκε! Ζήτησε μπάλα, πήγε στο "ένας εναντίον ενός" και δεν φοβήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες. Στην προσπάθειά του για... αποδείξεις ίσως υπερέβαλε σε κάποιες φάσεις.

Μήτρογλου:

Έχασε κάποιες ευκαιρίες αλλά και... "εκτέλεσε" κανονικά στο καλύτερο σημείο της αναμέτρησης, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ του Μασάντο στο 42'. Στην επανάληψη δεν φάνηκε ιδιαίτερα, δεν μπόρεσε να βρεθεί μέσα στις φάσεις, ενώ σταδιακά η απόδοση του έπεσε και στο 80' αντικαταστάθηκε από τον Πάντελιτς.

Φετφατζίδης:

Αντικατέστησε τον Βλαχοδήμο στο 73' και φάνηκε μόνο στη φάση του 75', όταν ενήργησε επιπόλαια, έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ενεπλάκη σε μια φάση με τον Ιωαννίδη που θα μπορούσε να κοστίσει στον Ολυμπιακό.

Πάντελιτς:

Μπήκε στο ματς στο 80' αντί του Μήτρογλου, αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Λυκογιάννης:

Πέρασε στη θέση του Αμπντούν στο 87' και ισχύει το ίδιο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ