2012-11-05 21:15:07
Φωτογραφία για Πάτρα: 2ο Διαπολιτισμικό Εργαστήριο από το Αχαϊκό Ινστιτούτο
Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων σας προσκαλεί την Τετάρτη 07/11/2012, ώρα 17:00 – 20:00 στα γραφεία μας (Βορείου Ηπείρου 58, 4ος όροφος) στο 2ο Διαπολιτισμικό Εργαστήρι που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Leonardo Da Vinci Transfer of Innovation: CIVET - Συμβουλευτική Μεταναστών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Στη σύμπραξη αυτή CIVET συμμετέχουν φορείς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση μεταναστών, οι εξής εταίροι: από Ελλάδα (Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων), Γαλλία (Greta du Velay), Γερμανία (BBAG.), Σουηδία (Kristanstad Commun).και Ηνωμένο Βασίλειο (Newham College of further education, London).

Συντονιστής είναι ο Φιλανδικός Οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης EKAMI

Etela – Kymenlaakson Ammatiopisto, από την πόλη Kotka, Φιλανδίας.

Κύριος στόχος του Προγράμματος: οι εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και γλώσσας καθώς και οι εκπαιδευτές στο χώρο εργασίας να βελτιώσουν την αλληλεπίδραση τους με τους μετανάστες, να αποκτήσουν περισσότερο θάρρος και λιγότερη προκατάληψη σε καταστάσεις συμβουλευτικής για να είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις προκλήσεις που προκαλεί η πολιτισμική διαφορετικότητα.


Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού σε κάθε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το 2ο διαπολιτισμικό εργαστήριο. Στην Πάτρα, το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων προγραμματίζει το αντίστοιχο εργαστήριο για καθηγητές Ελληνικής γλώσσας, εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και εκπαιδευτές στο χώρο εργασίας, στις 7/11/2012, 17:00-21:00 στον χώρο- γραφεία του Ινστιτούτου . Η παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και έπειτα θα ακολουθήσει εκπαίδευση σε ένα μοντέλο διαπολιτισμικών δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του 1ο Διαπολιτισμικού Εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα τον περασμένο Μάιο 2012 και στην έδρα του κάθε Ευρωπαίου Εταίρου στο πρόγραμμα. Θα παρουσιαστούν επίσης τα Εμπόδια στην διαπολιτισμική επικοινωνία», “Defining Culture - the Iceberg Metaphor”. Το μεγαλύτερο μέρος του εργαστηρίου θα καλυφθεί με Εργαστήρια Διαπολιτισμικής Συμβουλευτικής: Παραδείγματα – Role Play - activities Εμπόδια στην Διαπολιτισμική Επικοινωνία, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργή συμμετοχή. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο:2610 321687 ή στο e-mail: [email protected] έως 6/11/2012. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πούλησαν 3 εκατ. iPad σε 3 ημέρες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πούλησαν 3 εκατ. iPad σε 3 ημέρες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ