2012-11-05 23:21:03
Φωτογραφία για Οκταήμερη κράτηση σε τρεις για τον φόνο του Βρετανού στρατιώτη
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον τριών Πακιστανών με βρετανική υπηκοότητα για... διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, παράνομη κατοχή ναρκωτικών τάξεως Β, παράνομη χρήση ναρκωτικών τάξεως Β και μαχαιροφορία.

Οι τρεις συνελήφθηκαν χθες ως ύποπτοι για το θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι τύπου σουγιά, 19χρονου Βρετανού στρατιώτη που υπηρετεί στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, που έγινε στις 03.30 περίπου τα ξημερώματα σε δισκοθήκη στην Αγία Νάπα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αστυνόμος Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι «οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθηκαν χθες για το φόνο του 19χρονου Βρετανού στρατιώτη στην Αγία Νάπα οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και εναντίον τους εκδόθηκαν διατάγματα οκταήμερης προφυλάκισης τους».


Πρόσθεσε ότι «ήδη ο ένας από τους τρεις υπόπτους έχει προβεί σε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχεται τη διάπραξη των αδικημάτων. Οι άλλοι δύο κατά την ανάκριση τους θέτουν τον εαυτό τους στη σκηνή του περιστατικού πλην όμως αρνούνται ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη στο φόνο».

Ανέφερε ότι «κατά τις έρευνες της Αστυνομίας που έγιναν χθες στη σκηνή του φόνου βρέθηκε ένα μαχαίρι αιματωμένο που έχει ήδη αποσταλεί για επιστημονικές εξετάσεις. Επίσης στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι τρεις ύποπτοι βρέθηκαν διάφορα άλλα τεκμήρια που έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις μεταξύ των οποίων και 11 μαχαίρια τύπου σουγιά» όπως δηλαδή το φονικό όργανο, τα οποία ένας από τους υπόπτους ανέφερε πως τα πήρε για σουβενίρ.

Στο δωμάτιο των υπόπτων, συνέχισε, «έχουν ακόμα βρεθεί μικρή ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης και ένας μύλος άλεσης. Η υπόθεση διερευνάται από την ΥΚΑΝ Αμμοχώστου».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι «ο λόγος του φονικού ήταν μια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε αρχικά μεταξύ των δύο ομάδων νεαρών. Μια ομάδα ρωτώντας από πού κατάγονται πήραν ως απάντηση την πόλη χώρας του εξωτερικού, ξεκίνησε συζήτηση, στην αρχή ως φιλονικία και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου με μαχαίρι. Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις προς διαλεύκανση της υπόθεσης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «η νεκροτομή στη σορό του 19χρονου διενεργήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από τον Ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από ρήξη καρδίας από ήσσον και τέμνον όργανο».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ