2012-11-08 11:19:37
Φωτογραφία για Αρνητική η ΕΠΟ για το άρθρο 99
Αρνητικά αναμένεται να απαντήσει η ΕΠΟ στο ερώτημα της Σούπερ Λίγκας για το αν είναι σύννομη, με βάση το κανονιστικό κομμάτι του ποδοσφαίρου (ΦΙΦΑ και κατ' επέκταση ομοσπονδίες), η διαδικασία της περιβόητης υπαγωγής στο άρθρο 99 (την οποία έχουν ήδη κινήσει από τη Σούπερ Λίγκα ο Άρης και από τη Football League η Λάρισα, ενώ φαίνεται ότι και άλλες ΠΑΕ περιμένουν στη γωνία για να προχωρήσουν).

Πιο συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα απηύθυνε ερώτημα προς την ΕΠΟ (λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση του σχετικού αιτήματος του Άρη στα πολιτικά δικαστήρια για την υπαγωγή σε αυτό το άρθρο, με στόχο το πάγωμα ενός μέρους των χρεών του) για το όλο θέμα. Η ΕΠΟ, σε συνέχεια σχετικής εισήγησης/γνωμοδότησης του νομικού επιτελείου της, αναμένεται να απαντήσει αρνητικά, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα χρέη σε παίκτες και προπονητές, τα οποία εντάσσονται στο κανονιστικό δίκαιο του ποδοσφαίρου. Αυτά είναι που πρώτιστα ενδιαφέρουν τα ποδοσφαιρικά όργανα. Από κει και πέρα, για τα όποια πιθανά λοιπά χρέη οποιασδήποτε ομάδας (π.χ. προς το Δημόσιο), σαφέστατα και μετράει η θέση της πολιτείας και φυσικά της τακτικής δικαιοσύνης.


Εν πάση περιπτώσει, οι πληροφορίες -όπως προαναφέραμε- φανερώνουν ότι η εισήγηση/γνωμοδότηση του νομικού επιτελείου προς το συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα είναι να υπάρξει αρνητική απάντηση στο ερώτημα της Σούπερ Λίγκας. Την ίδια ώρα πολλοί εκτιμούν σε βάθος χρόνου για όλη αυτή την ιστορία ότι αν ο Άρης δικαιωθεί στα πολιτικά δικαστήρια και υπάρξει τελεσίδικη σχετική διαταγή, τότε η ΕΠΟ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα επόμενα επεισόδια αυτού του σίριαλ, αρχής γενομένης από τη δίκη της υπόθεσης του Αρη στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά αναμένεται να αναβληθεί λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Ενα άλλο θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας είναι η κατάθεση προτάσεων στα κεντρικά της διοργανώτριας, για τις ποινές που θα επιβάλλονται το ερχόμενο καλοκαίρι αν μία ή περισσότερες ΠΑΕ εξασφαλίσουν αδειοδότηση. Δύο είναι οι επικρατέστερες λύσεις. Η μία είναι να μείνουν ως έχουν τα πράγματα, δηλαδή να επιβάλλεται «πλαφόν» τόσο στον αριθμό όσο και στην ηλικία των ποδοσφαιριστών που δύναται να αποκτήσει μια ομάδα. Η άλλη λύση είναι να γίνει δεκτή η πρόταση του ΟΦΗ, που ουσιαστικά προβλέπει να διατίθεται ελεύθερα από τις ομάδες το 40% των τηλεοπτικών και εμπορικών τους εσόδων, ενώ το υπόλοιπο 60% να παρακρατείται από τη Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να διατίθεται προς εξόφληση των χρεών τους.
sday.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ