2012-11-09 09:46:52
Φωτογραφία για Τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης του ΥΠΟΙΚ για 16/11
Σχέδια εκτάκτου ανάγκης έχει καταστρώσει το υπουργείο Οικονομικών απέναντι στο ορατό εδώ και ημέρες ενδεχόμενο να μην εκταμιευτεί η δόση πριν την κρίσιμη ημερομηνία της 16 Νοεμβρίου...Στο υπουργείο Οικονομικών εδώ και μέρες γνώριζαν, όπως και στην κυβέρνηση άλλωστε, ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, θα ακουστούν και πάλι καλά λόγια για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, η εκταμίευση της δόσης όμως, παρ’ ότι θα δρομολογηθεί, δεν θα κλειδώσει.

Η τυπική αιτιολογία αφορά στην έγκριση της εκταμίευσης από τα κοινοβούλια αρκετών χωρών.

Πρακτικό αποτέλεσμα: στις 16 Νοεμβρίου, οπότε το ελληνικό Δημόσιο καλείται να αναχρηματοδοτήσει λήξεις εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, δεν θα έχει τη χρηματοδοτική κάλυψη των πιστωτών του αλλά θα πρέπει με «ίδια μέσα» να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Γι’ αυτό το λόγο έχουν δρομολογηθεί όλες εκείνες οι ενέργειες έξτρα εκδόσεων εντόκων γραμματίων -τις οποίες θα πρέπει δανειζόμενες από την ΕΚΤ ή από τον ELA να καλύψουν οι ελληνικές τράπεζες- και άντλησης των όποιων περισσευμάτων κεφαλαίων έχουν απομείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέσω του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος για να καλυφθούν οι λήξεις.
euro2day
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ