2012-11-09 12:53:32
Φωτογραφία για Στουρνάρας: H δόση θα δοθεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Επαναλαμβάνοντας τρεις φορές «ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει», ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί από την διαφωνία μεταξύ των δανειστών της χώρας (δηαλδή την τρόικα) για την αντιμετωπιση της ελληνικής κρίσης χρέους και να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι η χώρα θα λάβει τη δόση των 31,5 δισ.ευρώ.

«Τη Δευτέρα περιμένουμε μια πολιτική δήλωση», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με τον Α.Σαμαρά όταν ρωτήθηκε τι αναμένει η κυβέρνηση από την επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου δεν θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης.

«Υπάρχει ένα ζήτημα για τη βιωσιμότητα του χρέους», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνοντας ότι στους κόλπους της τρόικας υπάρχουν διαφορές που ακόμη δεν έχουν γεφυρωθεί για το αν το ελληνικό χρέος θα μπορεί να εξυπηρετείται στο μέλλον.

Το ΔΝΤ, που σύμφωνα με το καταστατικό του δεν μπορεί να συνεχίζει να χρηματοδοτεί μια χώρα της οποίας το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θεωρεί ότι ο στόχος που είχε τεθεί αρχικώς για χρέος μέχρι το 120% του ελληνικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος έως το 2020, έχει διαφορετική άποψη από τους ευρωπαίους που ζητούν να αυξηθεί ο στόχος σε ποσοστό 125% μέχρι το 2022 «Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει», αρκέστηκε να πει ο κ. Στουρνάρας.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ