2012-11-15 21:09:55
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Αλλάζει σχολείο ο 17χρονος μαθητής για το επεισόδιο με συμμαθητή του
Ο μαθητής που κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε συμμαθητή του, τελικά αποβάλλεται από το Γυμνάσιο του Αγρινίου όπου φοιτούσε, με απόφαση του Συλλόγου των διδασκόντων.

Οι σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου όπου φοιτούσε ο μαθητής που κατηγορήθηκε από πατέρα άλλου μαθητή ότι του πήρε χρήματα για να μην τον χτυπήσει, συνεδρίασε και αποφάσισε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τον εν λόγω μαθητή.

Ο 17χρονος που, θυμίζουμε είχε χάσει χρονιές και είχε αλλάξει σχολικό περιβάλλον φεύγοντας και από άλλα σχολεία (ημερήσια καθώς δεν ισχύει ότι πήγαινε στο νυχτερινό) αποβάλλεται από το Γυμνάσιο και καλείται να βρει νέο σχολείο για να τον δεχτεί.

Πρόκειται για το τέταρτο σχολείο, που για διάφορους λόγους, ο 17χρονος φεύγει.

Φαίνεται ότι βάρυναν και άλλα περιστατικά που υπήρξαν στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο ενώ πρέπει να τονιστεί πως εκπρόσωποι του 15μελούς που βρέθηκαν στη διαδικασία στήριξαν τον μικρό μαθητή που κατήγγειλε το γεγονός.


Το θέμα έληξε εξωδικαστικά και μένει να φανεί τι θα γίνει με τον 17χρονο ώστε να μην μείνει στο περιθώριο καθώς ανήκει σε μονογονεϊκή οικογένεια και φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής.

Τι λέει η μητέρα

Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα του 17χρονου, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του γιού της υποστηρίζοντας μάλιστα πως απειλήθηκε από τον πατέρα του άλλου παιδιού, με εκφράσεις του τύπου "θα σε στείλω από εκεί που ήρθες", προφανώς επειδή είναι αλλοδαπή.

Η μητέρα, που είναι γυναίκα που όπως φαίνεται με κόπο, θυσίες και μόνη της κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, αρνείται να δεχτεί πως το παιδί της εμπλέκεται σε τέτοιες ιστορίες και υποστηρίζει πως κατηγορείται άδικα και πως η όλη ιστορία με την απειλή και την απόσπαση χρηματικού ποσού, ήταν ένα αστείο. "Μόλις ο γιος μου, είδε πως το παιδί του έφερε τα χρήματα, τα έδωσε αμέσως πίσω. Εμείς έχουμε περάσει πολύ δύσκολα για χρόνια και δεν διανοηθήκαμε ποτέ να μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες", λέει συγκριμένα στο agriniopress.

Παρ'όλα αυτά, η απόφαση των Συλλόγου είναι δεδομένη και τώρα καλείται να βρει άλλη σχολική στέγη.

Καθηγητές του σχολείου επίσης, μιλούν για μεμονωμένο γεγονός, που μάλλον «διογκώθηκε» διαψεύδοντας πως έχουν σημειωθεί και άλλα τέτοια συμβάντα στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, αν και τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, αυξάνονται ανησυχητικά στο Αγρίνιο και το κρύψιμο τους κάτω από το χαλί, μόνο αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ