2012-11-20 07:33:05
Φωτογραφία για VW Golf 1.2 ΤSI: Σύμβολο ποιότητας
Επειδή πολλά ακούγονται για την απόφαση των Γερμανών να διατηρούν εδώ και 38 χρόνια την ίδια σχεδιαστική μελέτη στο πιο καλοπουλημένο μοντέλο τους... παραθέτω και τη δική μου άποψη.

Οσο οι υποψήφιοι αγοραστές ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στο αυθεντικό στιλ του αυτοκινήτου, θα βλέπουν το ίδιο σχήμα. Και εδώ που τα λέμε, γιατί να το αλλάξουν; Είναι το σύμβολό τους. Και γεμίζει τα ταμεία!

Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει στην περίπτωση του νέου Golf είναι οι καινοτομίες και κυρίως οι βελτιώσεις στους τομείς που κάνουν χαρούμενο τον οδηγό.

Το πεντάπορτο αυτοκίνητο που οδήγησα έπαιρνε ισχύ από τη μικρότερη μονάδα της γκάμας, τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.200 κ.εκ. TSI, ισχύος 85 ίππων.

Από τα πρώτα χιλιόμετρα, εντόπισα τη μεγάλη διαφορά που έχει η έβδομη γενιά σε σχέση με την απερχόμενη στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Ποτέ μέχρι τώρα το Golf δεν είχε τόσο ακριβές σύστημα διεύθυνσης.


Οι αναρτήσεις

Επίσης, είναι η πρώτη φορά που διαθέτει τόσο καλορυθμισμένες αναρτήσεις. Μη φανταστείτε τίποτα ακριβές και σύνθετες διατάξεις. Οι μηχανικοί τοποθέτησαν στη βασική έκδοση του Golf δοκιμασμένες λύσεις (πίσω ημιάκαμπτος άξονας), τις οποίες, όμως, έχουν ρυθμίσει σχεδόν τέλεια. Συνδυάζουν τα σπορ χαρακτηριστικά με την άνεση. Προσδίδουν μεγάλα ποσοστά πρόσφυσης ακόμα και στο «γυαλισμένο» οδόστρωμα.

Αντιμετώπισαν με επιτυχία τις κακοτεχνίες στους δρόμους της Ηλιούπολης και «εξαφάνισαν» τις εγκάρσιες ανωμαλίες. Πρόσεξα τις μειωμένες κλίσεις στις στροφές και την πολύ καλή συμπεριφορά τους στην εθνική οδό. Το τιμόνι και οι αναρτήσεις οφείλουν πολλά στις ευεργετικές παρενέργειες του νέου δύσκαμπτου πλαισίου MQB.

Το μενού συμπληρώνουν η πολύ καλή ποιότητα κύλισης, η αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής, τα νέα ακριβότερα υλικά, το φροντισμένο σαλόνι, τα βελτιωμένα καθίσματα, τα 380 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, η ασφάλεια και η αίσθηση ότι οδηγείς ένα μεγαλύτερο στιβαρό αυτοκίνητο. Με δυο λόγια, η έβδομη γενιά αγγίζει τα όρια της premium κατηγορίας.

Στα χαρτιά, οι 85 ίπποι φαίνονται λίγοι για ένα αμάξωμα μήκους 4,25 μ. και βάρους 1.200 κιλών. Στον δρόμο, όμως, η νέα χαρτογράφηση του κινητήρα, η υπερτροφοδότηση και η υψηλή ροπή φροντίζουν για την απρόσκοπτη κίνηση του γερμανικού αυτοκινήτου. Tα 16,3 χλγμ. της ροπής προσφέρονται απλόχερα στο κρίσιμο στάδιο (από τις 1.500-3.500 σ.α.λ.) και συμβάλουν στην επίτευξη ικανοποιητικών επιδόσεων(0-100 χλμ./ώρα σε 11,9’’, τελική 179 χλμ./ώρα). Σύμμαχος και το αναβαθμισμένο πεντάρι κιβώτιο.

Χαμηλή κατανάλωση, μόλις 6 λίτρα/100 χλμ. (εργοστασιακή 4,9 λίτρα/100 χλμ.). Εκπομπές CO2 113 γρ./χλμ.

Πλέον, το βασικό επίπεδο εξοπλισμού Design είναι σχεδόν πλήρες, Stop/Start, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, 7 αερόσακοι, ESP με XDS(!), σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, Pre Crash, ηλεκτρονικό χειρόφρενο με Auto Hold, Infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 5”, κλιματισμός, ηλεκτρικό πακέτο κ.ά. Εύσημα στον Διονύση Μπατιστάτο, εμπορικό διευθυντή της Kosmocar, γιατί καθόρισε τις χαμηλότερες τιμές στην πρόσφατη ιστορία του αυτοκινήτου. Από 16.850 ευρώ (1.2 85 5π.), 15.890 ευρώ με απόσυρση, 3π. 15.950, 14.990 ευρώ με απόσυρση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ