2012-11-27 18:55:16
Φωτογραφία για Μαζικές αγωγές στο Μισθοδικείο από τους δικαστές
Οι δικαστές προετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να καταθέσουν ομαδικές αγωγές στο Μισθοδικείο για τις περικοπές των αποδοχών τους, ενώ... παράλληλα λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι αναγκαία για να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις τους σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση προς τα μέλη της, στην οποία περιέχεται σχέδιο αίτησης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη μη διακοπή της παραγραφής των αξιώσεών τους. Την αίτηση αυτή πρέπει να καταθέσουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς θα διεκδικήσουν μέσω του Μισθοδικείου τις περικοπές που τους έγιναν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά.

Με τις αγωγές τους οι δικαστικοί λειτουργοί θα ζητήσουν την εξομοίωση των αποδοχών τους με αυτές των βουλευτών, όπως επίσης θα αξιώσουν και αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο από 150.000 - 100.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα (ΕισΝΑΚ).


Το επίμαχο άρθρο 105 αναφέρει ότι «για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το Δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, εκτός αν η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά παράβαση διάταξης που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος».

Παράλληλα, όμως, με τις επίμαχες αιτήσεις εξασφαλίζουν και την καταβολή των αναδρομικών που έχουν να λάβουν, τα οποία επιδικάστηκαν με παλαιότερες αποφάσεις του Μισθοδικείου. Τα αναδρομικά αυτά καταβάλλονται σε δόσεις. Οι δόσεις αυτές με το 3ο Μνημόνιο (Ν. 4093/2012) παρατάθηκαν για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, την αλληλεγγύη του σε όλους τους Έλληνες εργαζομένους και πολίτες για τη «δύσκολη οικονομική κατάσταση» που έχουν περιέλθει, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz στην απαντητική επιστολή του προς την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Θάνου στις 15 Οκτωβρίου 2012 είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στο χώρο της Δικαιοσύνης.
nooz
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ