2012-11-30 13:31:34
Φωτογραφία για Εκκληση Καμίνη για λήξη των καταλήψεων στον δήμο
Να τερματίσουν τις καταλήψεις στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ζήτησε χθες ο Γ. Καμίνης από τα σωματεία εργαζομένων που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

 Είναι άδικο να ταλαιπωρούνται οι πολίτες από τις καταλήψεις, τονίζει ο Γ. Καμίνης.

Με το επιχείρημα ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πολίτες ταλαιπωρούνται, ο Γ. Καμίνης απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και 20 μέρες παραλύοντας ολόκληρο σχεδόν τον δήμο. Από τις καταλήψεις έχουν εξαιρεθεί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, ωστόσο «λουκέτο» έχει μπει σε αρκετές βασικές υπηρεσίες, όπως η Πολεοδομία και το Πνευματικό Κέντρο, στο οποίο μάλιστα δεν γίνονται πλέον ούτε πολιτικοί γάμοι.

Κλειστές, επίσης, παραμένουν οι παιδικές χαρές και τα γήπεδα του δήμου. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τα σωματεία, με τα οποία συναντήθηκε χθες το απόγευμα, να επιτρέψουν άμεσα τη λειτουργία των υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμίνης εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας ότι είναι άδικο να ταλαιπωρούνται οι πολίτες από τις καταλήψεις των εργαζομένων οι οποίοι ?όπως σημείωσε- συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέπεμψαν στην απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συνεχίζει σήμερα τις κινητοποιήσεις της πραγματοποιώντας 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 11 π.μ. με 3 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 3 μ.μ. με 7 μ.μ. για την απογευματινή. Ταυτόχρονα διοργανώνει μηχανοκίνητες πορείες διαμαρτυρίας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών. Στην Αθήνα, η πορεία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη. Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση ετοιμάζονται και για δυναμική παρουσία στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας την προσεχή Δευτέρα. Την ημέρα εκείνη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (9 π.μ. με 1 μ.μ.) για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ