2012-11-30 14:43:04
Φωτογραφία για Αδέσποτα δάγκωσαν μοτοποδηλάτη στη Νέα Δημητριάδα
Θύμα αδέσποτων σκύλων έπεσε ένας 68χρονος συμπολίτης, χθες το απόγευμα, στη συνοικία Ν. Δημητριάδας, στο Βόλο, ενώ κατευθυνόταν με το δίκυκλό του στον περιφερειακό δρόμο, με... αποτέλεσμα να καταλήγει στο Νοσοκομειο! Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής είναι άμεση και ήδη ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας Απόστολος Παντσάς, που πληροφορήθηκε το γεγονός, έδωσε εντολή για άμεση μεταφορά των σκύλων στο Κέντρο Αδέσποτων Ζώων στις Γλαφυρές.

Ενώ ο ανυποψίαστος οδηγούσε στην πορεία του, λίγο πριν τις 7 το βράδυ, κατήγγειλε στο magnesianews.gr ότι αγέλη πέντε αδέσποτων μεγαλόσωμων σκύλων του επιτέθηκε. Αρχικά του δάγκωσαν το παντελόνι και όταν, στην προσπάθειά του να τα αποφύγει, τράβηξε το πόδι του, με αποτέλεσμα ένα άλλο σκυλί να τον δαγκώσει και να του κόψει ένα κομμάτι κρέας!

Ο άτυχος μοτοποδηλάτης, αμέσως πήγε στο Νοσοκομείο, όπου του έγινε αντιτετανικός ορός και του χορηγήθηκε αντιβίωση, προκειμένου να αποφύγει τη μόλυνση, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν το σκυλί είχε κάποια ασθένεια.


Άμεση αντίδραση

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου κοινωνικής πρόνοιας Απόστολου Παντσά, ο οποίος, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, έδωσε εντολή να περισυνελεγούν τα σκυλιά από το συγκεκριμένο σημείο και να μεταφερθούν στο Κέντρο Αδέσποτων Ζώων στις Γλαφυρές.

«Κατανοούμε τα προβλήματα που προκαλούν τα αδέσποτα σκυλιά στους πολίτες και κάνουμε προσπάθεια να επιλύσουμε το πρόβλημα, στο πλαίσιο της νομοθεσίας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Όπως εξήγησε, η Δημοτική Αρχή, συλλέγει τα αδέσποτα σκυλιά στο Κέντρο, όσα είναι υγιή τα στειρώνει, ενώ αυτά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασθενειών, θανατώνονται. Τα αδέσποτα μένουν στο Κέντρο για περίπου 20 ημέρες (αν και ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να παραμείνουν μόνο για οκτώ ημέρες), ανέφερε ο κ. Παντσάς, που εξήρε τη συνδρομή των φιλόζωων στην όλη προσπάθεια.

Διασταυρωμένες πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι η Δημοτική Αρχή διαμορφώνει συνολική πρόταση για μακροπρόθεσμη λύση στο έντονο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα με τις αγέλες αδέσποτων σκύλων.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ