2012-12-02 13:33:03
Φωτογραφία για Τα παιδιά παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς
Οι μικροί μαθητές του 47ου δημοτικού σχολείου, μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει η λέξη "αλληλεγγύη" ή να μην συνειδητοποιούν τις ...αλλαγές που σημειώνονται γύρω τους , αντιλαμβάνονται όμως ότι κάτι έχει αλλάξει: και στην νοοτροπία των γονιών τους , αλλά ίσως και στη συμπεριφορά ορισμένων φίλων τους.

Είναι που τον τελευταίο (πολύ) καιρό, ανεκτίμητη αξία, έχουν «πράγματα» που παλιά δεν είχαν. Ένα από αυτά ... ένα πιάτο φαγητό Αν αριθμήσει κανείς μόνο τις κινήσεις που γίνονται από συλλόγους, φορείς, ομάδες, εκκλησία για την συγκέντρωση τροφίμων θα δει ότι αυτή η ανάγκη είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί ακόμα και να τρομάξει!

Μέσα λοιπόν σε αυτή την συγκυρία, τα μικρά παιδιά, δε ζωγραφίζουν στους τοίχους, μαθαίνουν όμως ότι πρέπει να μοιράζονται και να προσφέρουν.

Κάπως έτσι από πέρσι ξεκίνησε μια προσπάθεια από τους μαθητές του 47ου σχολείου για τη συγκέντρωση τροφίμων. Η προτροπή ήρθε από τους μεγάλους αλλά το «καλάθι της προσφοράς» γεμίζει επειδή αυτά το υπενθυμίζουν συνέχεια στους γονείς τους !


Έχει στηθεί κάπου στην είσοδο του σχολείου και σε λίγες ημέρες τα τρόφιμα, που συγκεντρώθηκαν από την αρχή της χρονιάς, θα μοιραστούν σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πέρυσι, όταν για πρώτη φορά έγινε αυτή η προσπάθεια, ήταν τόσο πολλά τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί που χρειάστηκε να γίνουν δυο δρομολόγια από το φορτηγάκι που τα παρέλαβε.

Τα τρόφιμα τα παραλαμβάνει η ενορία του Αγίου Ιωάννη και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής, γίνεται η διανομή τους.

Ο παππάς της ενορίας, πέρυσι, πριν το κλείσιμο του σχολείου είχε επισκεφθεί τα παιδιά και μετά την προσευχή τους είχε πει πόσο σημαντική είναι αυτή προσπάθεια και για τα ίδια αλλά και για τους άλλους, διότι η προσφορά σημαίνει αγάπη.

Και φέτος το ίδιο θα γίνει. Το «καλάθι» πρέπει να σημειωθεί ότι δε μετακινείται από τη θέση του. Μένει εκεί ακθώς η προσπάθεια συνεχίζεται και για τους άλλους μήνες, μέχρι το Πάσχα.

Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται από τη διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο σχολείο του Αγίου Ιωάννη.

«Τις ημέρες αυτές συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας και συσκευασμένα, ώστε να μοιραστούν σε οικογένειες του προαστίου μας που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με την ενορία και τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Ιωάννη» αναφέρει ανακοίνωση των μελών της κοινότητας του σχολείου και καταλήγει:

«Ευχόμαστε η κρίση που περνάμε να μην μπορέσει να αλλοιώσει την ανθρωπιά και το αίσθημα αλληλεγγύης μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμπαράσταση».

Στο μεταξύ στο σχολείο ετοιμάζονται από δασκάλες, παιδιά και σύλλογο Γόνεων διάφορες εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ κανονικά συνεχίζονται οι εξωσχολικές δραστηριότητες κάθε Σάββατο αλλά και η σχολή γονέων.

madeincreta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ