2012-12-02 21:15:14
Φωτογραφία για Τα ναρκωτικά θερίζουν και στα κατεχόμενα
Για σειρά ετών οι Τουρκοκύπριοι θεωρούσαν ως το κυριότερο πρόβλημα της κοινότητάς τους τη μη επίλυση του Κυπριακού και είχαν απόλυτο δίκιο αφού η διευθέτηση του προβλήματος αυτού θα τους ενσωμάτωνε στη διεθνή κοινότητα, θα μπορούσαν να εξάγουν τα προϊόντα τους χωρίς κανένα πρόβλημα, θα τους απάλλασσε σταδιακά από τα δεσμά της Τουρκίας, το άνοιγμα της περιφραγμένης πόλης των Βαρωσίων θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα μετέτρεπε την περιοχή σε τουριστικό παράδεισο που θα επισκέπτονταν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια το κυριότερο πρόβλημα έπαυσε να είναι το Κυπριακό και τη θέση του πήρε η οικονομική κρίση και η ανεργία. Στρατιές πτυχιούχων ψάχνουν απεγνωσμένα μια δουλειά και όσοι απογοητεύονται προτιμούν τη μετανάστευση. Εξοργίζονται όταν πληροφορούνται ότι οι Ελληνοκύπριοι θα ξεπεράσουν την όποια οικονομική κρίση λόγω των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ η δική τους πολιτική ηγεσία άγεται και φέρεται από την Άγκυρα με αποτέλεσμα να παραμένουν θεατές στις τόσο σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.


Παρά το ότι το πρόβλημα με την ανεργία παραμένει και κλιμακώνεται στις μέρες μας, προστέθηκε σε αυτό και η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά. Πολλοί νέοι καταφεύγουν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που είναι απότοκα της ανεργίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Καντεμ, το 82% των νέων εθίζεται στα ναρκωτικά και κυρίως στο χασίς από περιέργεια. Το 79,9% από επιμονή της παρέας, το 77,5% από ατομικά ψυχολογικά προβλήματα και το 75,2% λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Σε παλαιότερο άρθρο του, ο αρχισυντάκτης της «Κίπρισλι», Καρτάλ Χαρμάν, έγραφε ότι κάπου το 50% των νέων κάνει χρήση ναρκωτικών και το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλο και περισσότερο μειώνεται η ηλικία των νέων που εθίζονται σε ναρκωτικές ουσίες. Ψηλά στις προτιμήσεις των νέων είναι η φυτική κάνναβη. Κατά το 2012 στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου κατασχέθηκαν 250 γρ. 328 mlg ινδικής κάνναβης. Στο λιμάνι της Κερύνειας η ποσότητα που κατασχέθηκε ήταν 3 κιλά, 999 γρ., 710 mlg, στο λιμάνι της Αμμοχώστου 13 κιλά 969 γρ. και 780 mlg και στο οδόφραγμα του Περγάμου 15 γρ. 14mlg. Την ίδια χρονιά κατασχέθηκαν και 2 γρ. 307

mlg κοκαΐνης, καθώς και 1.241 χάπια έκσταση, τα οποία κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Τύμπου, χάρις στα δύο σκυλιά της ψευδοαστυνομίας που ακούν στο όνομα «Ζεϊτίν» και «Ζεϊνά». Μόνο την τελευταία πενταετία τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν ήταν κάπου 25 κιλά. Τα συνθετικά ναρκωτικά όπως τα bonsai, dream, Jamaican Gold, SmokeΡlus, Μagic Gold , Αfgan Ιncense Spice, platinum, προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό και οι διωκτικές υπηρεσίες προσπαθούν να αναχαιτίσουν την εξάπλωσή τους. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών «αστυνόμος», Χασάν Νταγί, ισχυρίζεται ότι τα περισσότερα από τα συνθετικά ναρκωτικά οι Τ/κ τα προμηθεύονται από τις ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με την «Κίπρις», παιδιά ηλικίας 9-15 ετών χρησιμοποιούν την κόλλα Βally. Μαστουρώνουν με την εισπνοή της κόλλας. Η εφημερίδα «Κίπρισλι» αποκαλεί τα παιδιά αυτά, «παιδιά των σκοτεινών σοκακιών», όπου συγκεντρώνονται για να μαστουρώσουν με την κόλλα μπάλι ή ακόμη και με θίνερ. Σύμφωνα με τη «Σταρ Κίπρις» (8/1/12) το μπονσάι αρχίζει να χρησιμοποιείται από παιδιά των 12 ετών.

Στις 23-3-2012 η «Κίπρισλι» αφιέρωσε το κύριο θέμα της στους βαρόνους ναρκωτικών στα κατεχόμενα και έγραφε ότι έχουν μετατρέψει το ψευδοκράτος σε βάση τους από όπου διακινούν μεγάλες ποσότητες. Πρόκειται για ηρωίνη, χασίσι και κοκαΐνη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βαρόνοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι τα κατεχόμενα δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος και δεν συνεργάζεται με την Ιντερπόλ. Αυτό έχοντας υπόψη ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, Χακάν Αγίκ, κατέφυγε στα κατεχόμενα αλλά συνελήφθη στην Κερύνεια. Πρόκειται για βαρόνο λευκού θανάτου που δρούσε στην Αυστραλία όπου ήλεγχε μια αγορά ναρκωτικών ύψους 300.000 δολαρίων. Όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές. «Στην “ΤΔΒΚ” είναι αδύνατο να ψάχνεις για ναρκωτικά και να μη βρεις». Είναι και θέμα προσφοράς και ζήτησης. Σε έναν τόσο μικρό χώρο όσο τα κατεχόμενα με τις 40.000 περίπου φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου, με τον τόσο μεγάλο αριθμό καζίνο, καμπαρέ, μπιραριών η ζήτηση είναι μεγάλη γι’ αυτό και οι βαρόνοι ανέλαβαν να την καλύψουν γνωρίζοντας ότι και αν ακόμη πρόκειται να συλληφθεί κάποιος, αυτός δεν θα είναι ο βαρόνος αλλά το βαποράκι. Η διάθεση ναρκωτικών, σε περιοχές όπου συχνάζουν φοιτητές και νέοι, γίνεται στα μπακάλικα και σε σταθμούς βενζίνης. Τα είδη που προσφέρονται είναι χάπια και χόρτο. Η παραγγελία δίνεται το πρωί και η παραλαβή το απόγευμα.

Ο βαρόνος συνεργάτης του Ερογλου

ΠΡΙΝδύο περίπου χρόνια η τ/κ κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από την απόφαση της ψευδοκυβέρνησης να άρει την απαγόρευση εισόδου στον Ισμέτ Φελέκ με το δικαιολογητικό ότι η σύζυγός του ήταν Τ/κ. Πρόκειται για ένα βαρόνο ο οποίος παραδόθηκε από τις κατοχικές Αρχές στην Τουρκία προκειμένου να δικαστεί επειδή ήταν αναμεμιγμένος σε υπόθεση λαθρεμπορίου 142 κιλών ηρωίνης, η οποία μεταφέρθηκε στην Τουρκία από το Ιράν με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά. Η κατάσχεση έγινε στα σύνορα της ανατολικής Θράκης. Παρά το ότι η Εισαγγελία ζητούσε την φυλάκισή του για 25 χρόνια, το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του, οπότε επέστρεψε στο νησί. Η «Αφρίκα» δημοσίευσε φωτογραφίες του Έρογλου με τον Φελέκ σημειώνοντας ότι αυτός εργάστηκε για την εκλογή του Έρογλου.

Επώνυμοι εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο Πολλά γράφονται και λέγονται για την ανάμιξη γνωστών ατόμων στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Παλαιότερα συνελήφθη μέχρι και «υπουργός Εμπορίου» Ομέρ Ντεμίρ, με 7 κιλά ηρωίνης. Ο γνωστός από την υπόθεση Σουσουρλούκ Αμπντουλάχ Τσατλί ισχυρίστηκε ότι στο αεροσκάφος του πρωτότοκου γιου του Ραούφ Ντενκτάς, του Ραΐφ (σκοτώθηκε σε τροχαίο), βρέθηκαν 35 κιλά ηρωίνης, για δε τον πατέρα Ναδίρ ότι ήταν από τους πρωτοπόρους στην εμπορία ναρκωτικών (καταδικάστηκε στην Αγγλία για καλλιέργεια οπίου). 

Στα μέσα του Ιουνίου 2012 η ψευδοαστυνομία συνέλαβε στέλεχος του ΡΤΚ (Ιμπραχίμ Κορχάν) της Επαρχιακή Επιτροπής Αμμοχώστου, ο οποίος ασχολείτο με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών μέσω της ελευθερης ζώνης του λιμανιού Αμμοχώστου. 

Τον Οκτώβριο του 2008 συνελήφθη ο «υπαστυνόμος» Αμπντουραχμάν Ουλούτσιναρ με την κατηγορία προσπάθειας εισαγωγής από τη Μοζαμβίκη 170 κιλών και 449 γραμμαρίων κάνναβης (Ηerbal Cannabis) αξίας 10 εκατομμυρίων. Υπάρχουν δηλώσεις «αστυνομικών» σε ΜΜΕ για ανάμιξη στο λαθρεμπόριο μελών της «Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών». 

Ο οδηγός ενός πρώην «υπουργού Συγκοινωνιών» συνελήφθη στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου επειδή στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Το αυτοκίνητο ήταν εγγεγραμμένο στο όνομα της συζύγου του δήμαρχου της κατεχόμενης Λευκωσίας Μπουλουτογλουλαρί.

http://www.philenews.com/digital/ 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ