2012-12-05 12:30:02
Φωτογραφία για Υποψήφιοι για Ολυμπιακό!
Οι Ερυθρόλευκοι είναι με το ένα πόδι στους ισχυρούς του Europa League και το gazzetta.gr γράφει για τις σίγουρες αλλά και τις... πιθανές ομάδες που θα βρεθούν στον δρόμο του.

Μπορεί να είχε ήδη αποκλειστεί από τους «16» του Champions League, όμως ο Ολυμπιακός έδωσε ό,τι είχε κόντρα στην Αρσεναλ και πέτυχε μία μεγάλη νίκη η οποία εκτός από πρεστίζ και βαθμούς για την Ελλάδα του ετοίμασε το έδαφος για μία καλύτερη συνέχεια στο Europa League.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα είναι «παρούσα» στην κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου στην Νιόν της Ελβετίας και τα πρώτα πιθανά ονόματα αντιπάλων είναι γνωστά. Ο Ολυμπιακός θα «διαλέξει» από τους 12 δεύτερους των ομίλων του Europa League και τους 4 πιο αδύναμους 3ους του Champions League και ήδη υπάρχουν ομάδες που θα είναι σίγουρα σε αυτούς.

Στο Νο2 των ομίλων τους στο Europa είναι σίγουρα οι Γκλάντμπαχ, Νάπολι, Ιντερ, Σπάρτα Πράγας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ Αγιαξ, Ντιναμό Κιέβου είναι 100% στους αδύνατους που προέρχονται από το Champions League.


Οι 8 ομάδες που θα τερματίσουν 3ες στους ομίλους του Champions League, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός, θα χωριστούν σε ισχυρούς και αδύνατους. Οι 4 με τους περισσότερους βαθμούς στους ισχυρούς (ανάμεσά τους ήδη οι Ερυθρόλευκοι) και οι 4 με τους λιγότερους στους αδύναμους (πιθανοί αντίπαλοι των Πειραιωτών).

Οσον αφορά τις ομάδες που θα έρθουν από το Champions League, από τον 5ο όμιλο με δεδομένη νίκη της Τσέλσι επί της Νόρτζελαντ, ο 3ος θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς (Τσέλσι 10 β., Γιουβέντους 9 β.).

Στο γκρουπ της Μπάγερν, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ παίζει στην έδρα των Βαυαρών και δύσκολα θα πάρει ακόμα και την ισοπαλία. Σε περίπτωση που ηττηθεί θα γίνει αυτόματα πιθανός αντίπαλος του Ολυμπιακού και αφήνει κενή μόνο μία θέση στους αδύνατους.

Από τον όμιλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κλουζ (παίζει στην Αγγλία) και Γαλατασαράι (στην Μπράγκα) έχουν από 7 βαθμούς και το χειρότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό είναι να νικήσουν και οι δύο, αφού θα πάνε στους 10, σενάριο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Οι Τούρκοι υπερτερούν στην ισοβαθμία, που σημαίνει ότι η Κλουζ είναι το φαβορί για το Europa League. Η Μπενφίκα παίζει στην Μπαρτσελόνα και η Σέλτικ υποδέχεται στην Σπαρτάκ Μόσχας με την ομάδα του Γιώργου Σαμαρά να είναι σαφώς το μεγάλο φαβορί.

Με την Ζενίτ να είναι το φαβορί γιατί έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με 7 βαθμούς και γκολ 6-9, ο τελευταίος αδύναμος θα κριθεί από τους παρακάτω αγώνες.

Σέλτικ (7-7 γκολ), Μπενφίκα (5-5 γκολ), Κλουζ (8-7) και Γαλατασαράι (5-5 γκολ) έχουν 7 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική παίζουν Σέλτικ-Σπαρτάκ Μόσχας, Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουνάιντετ-Κλουζ και Μπρράγκα-Γαλατασαράι.

Ακόμα και αν χάσουν Μπενφίκα και Κλουζ, οι Πορτογάλοι πρέπει να χάσουν με διαφορά 3 γκολ και οι Ρουμάνοι με 4 γκολ για να βρεθούν κάτω από την Ζενίτ. Στη συνέχεια όσον αφορά την πιθανή κόντρα της Κλουζ με την Μπενφίκα, θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ