2012-12-08 21:25:45
Φωτογραφία για ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ : ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
O Λουτσιάνο ντε Σόουζα μίλησε για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως η βαθμολογική διαφορά δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού παραμένει ένα ντέρμπι.

Το RedPlanet.gr επικοινώνησε με τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα, τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα αγαπητό στις τάξεις των οπαδών της πειραϊκής ομάδας.

Ο Βραζιλιάνος τόνισε πως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θα παίξει κανένα ρόλο η βαθμολογική διαφορά των δύο "αιωνίων" στο πρωτάθλημα, υποστήριξε πως οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να μπουν με επιθετική φιλοσοφία στην αναμέτρηση και υπογράμμισε πως οι φορμαρισμένοι Τζεμπούρ και Μήτρογλου θα μπορούσαν να παίξουν μαζί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λουτσιάνο ντε Σόουζα:

Σαν ποδοσφαιριστής έχεις μεγάλη εμπειρία από τέτοια ντέρμπι. Η μεγάλη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων θα παίξει ρόλο στο ματς ή όλα ξεκινάνε από το μηδέν;

"Δεν έχει καμία απολύτως σχέση η διαφορά των 16 βαθμών που έχουν οι δύο ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Πρόκειται για ένα ντέρμπι και ασχέτως σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι δυο αντίπαλοι, πάντα θέλουν τη νίκη. Δεν πρέπει να μπει χαλαρός στο ματς ο Ολυμπιακός, ούτε να πιστεύει πως θα κερδίσει εύκολα. Είδαμε τι έγινε στο ματς με τον Άρη, που λίγο έλειψε να έρθει μια απροσδόκητη ήττα. Θα χρειαστεί συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό".

Πολλοί περιμένουν νίκη των ερυθρολεύκων με μεγάλο σκορ. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Αφού παρά τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας, μιλάμε πάντα για ένα κλασικό ντέρμπι.

"Κοίταξε να δεις, το που θα πάει το σκορ, εξαρτάται και από αστάθμητους παράγοντες. Αν ο Ολυμπιακός μπει δυνατά στο ματς και προηγηθεί νωρίς, ίσως να πάρει μια ευρεία νίκη. Αντίθετα αν δεχθεί γκολ στα πρώτα λεπτά μπορεί να δυσκολευθεί πολύ στο υπόλοιπο 90λεπτο. Μιλάμε για ένα ντέρμπι, όπου πρωτίστως κανείς δεν θέλει να χάσει. Είναι επαγγελματίες παίκτες και θέλουν να αποφύγουν την ήττα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Μπορεί να "ανοίξει" το ντέρμπι αλλά νομίζω δεν θα είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Παίζει ρόλο η ψυχολογία, η μέρα που θα βρεθεί ο αντίπαλος. Ουσιαστικά δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες προβλέψεις".

Ο Παναθηναϊκός μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας παρουσιάζει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ποιο διάστημα του αγώνα πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες;

"Τα πρώτα λεπτά ενός ντέρμπι χρειάζονται πάντα ιδιαίτερη προσοχή. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δείχνει βελτιωμένος με τον Ρότσα στον πάγκο, ωστόσο ο Ολυμπιακός παραμένει ανώτερος. Αν οι ερυθρόλευκοι μπουν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Δύσκολα θα κινδυνέψουν. Όμως, όπως είπα και πριν, χρειάζεται σοβαρότητα και κατανόηση πως είναι ένα ντέρμπι και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φύγεις νικητής".

Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει επιθετικά από το ξεκίνημα και να επιβάλλει το παιχνίδι του ή να δώσει χώρο στους γηπεδούχους, χτυπώντας στην κόντρα; Ρωτάω διότι βάσει της ψυχρής λογικής των αριθμών, η πίεση είναι στο πράσινο στρατόπεδο.

"Αγωνιστικά η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να περιμένει στο γήπεδο. Όταν μια ομάδα είναι καλύτερη, τότε είναι αυτή που επιβάλλει την ανωτερότητα της στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα κανείς δεν θέλει να χάσει, αλλά οι Πειραιώτες είναι σε καλή κατάσταση και έχουν το πάνω χέρι στο ματς αν παρουσιαστούν όπως πρέπει. Επιθετικά πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός. Αν δεν το κάνει φέτος, αν δε το κάνει τώρα, τότε πότε θα το κάνει; Είναι ευκαιρία".

Ποιοι είναι οι παίκτες - κλειδιά για τις δύο ομάδες;

"Για τον Παναθηναϊκό θα εξαρτηθούν πολλά από τη μέρα που θα βρεθεί ο Χριστοδουλόπουλος. Καλός παίκτης, τεχνίτης, που σκοράρει και δημιουργεί. Επίσης πολύ καλά στοιχεία έχει δείξει ο Σισοκό, που κουμαντάρει το κέντρο. Ο Βύντρα, για τον οποίο λέγονται πολλά, είναι έμπειρο παιδί, δυνατό και προσφέρει πολλές βοήθειες στην άμυνα. Είναι και ο Σπυρόπουλος με τον Βιτόλο που τρέχουν πολύ στο γήπεδο και προσπαθούν. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να φανούν καθοριστικοί στο ντέρμπι. Τζεμπούρ και Μήτρογλου είναι σε φόρμα και προσωπικά θα ήθελα να τους δω ως δίδυμο στο ΟΑΚΑ. Πιστεύω πως θα προκαλούσαν αξεπέραστα προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Εξαιρετικοί επιθετικοί αμφότεροι, χωράνε στην ίδια ενδεκάδα στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα τόσο ο Τοροσίδης, όσο και οι Χολέμπας, Ιμπαγάσα και Αμπντούν είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ