2012-12-16 02:09:57
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ (1-2)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου για την 15η αγωνιστική της Super League στη Νέα Σμύρνη, κράτησε το αήττητο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έσπασε το δικό του ρεκόρ σε συγκομιδή βαθμών και έκανε και την πρώτη του ανατροπή σε αγώνα εντός συνόρων. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που δεν... έβγαλε μάτια με την απόδοσή του αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αδιάφορος, πάλεψε μέχρι το τέλος κόντρα στη διπλή άμυνα ζώνης του Ελευθερόπουλου και με αλλαγές, αναγκαστικές και μη, στη σύνθεσή του.

Το πρόβλημα που φάνηκε σε ένα ακόμα αγώνα απέναντι σε κλειστές άμυνες ήταν ότι οι ερυθρόλευκοι, αν και έτρεξαν πολύ και είχαν την κατοχή μπάλας, δεν ήταν αποτελεσματικοί, είχαν πολλές ημιτελείς προσπάθειες και... 3 δοκάρια!

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Ρόι Κάρολ:

Δεν φέρει ευθύνη στο διαγώνιο σουτ με το αριστερό του Αραβίδη στο 25ο λεπτό το οποίο ήταν από πλάγια θέση, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στον ουρανό των διχτύων του. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απλός θεατής της αναμέτρησης Γιάννης Μανιάτης:


Κάλυψε το κενό του τραυματία Βασίλη Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά δεν βοήθησε στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων από την πλευρά του. Αμυντικά, είχε κάποια προβλήματα, καθώς από τα δεξιά δημιουργήθηκαν οι δύο καλύτερες στιγμές του Πανιωνίου.

Κώστας Μανωλάς:

Στη φάση του γκολ δεν πρόλαβε να σταματήσει την μπαλιά του Γουνδουλάκη στον Αραβίδη, αλλά σε γενικές γραμμές, ήταν σταθερός, όπως συνηθίζει τον τελευταιο καιρό. Βέβαια η άμυνα του Ολυμπιακού δεν συνάντησε πίεση.

Πάμπλο Κοντρέρας:

Για την εμπειρία του, αυτό που έγινε στη φάση του 25ου λεπτού και ο Ολυμπιακός δέχτηκε το γκολ, δεν δικαιολογείται. Αντί να "καθαρίσει" τη φάση, δεν πήγε όπως θα έπρεπε στην μπάλα, ο Αραβίδης το εκμεταλεύτηκε και σκόραρε με διαγώνιο σουτ, με τον Χιλιανό στόπερ απλά... να παρακολουθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο είχε μία καλή απόκρουση στο ύψος της μεγάλης περιοχής σε σουτ αντιπάλου.

Χοσέ Χολέμπας:

Αμυντικά, ήταν σταθερός, αλλά δεν είχε ιδιαίτερη "δουλειά" στην πλευρά του, ενώ επιθετικά δεν πρόσφερε πολλά πράγματα.

Φρανσουά Μοντέστο:

Χωρίς πολλά ρίσκα στο παιχνίδι του, έδωσε μάχες, κέρδισε μπάλες, και έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ουσιαστικά σε κενή εστία.

Αριέλ Ιμπαγάσα:

Από τα πόδια του πέρασαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των ερυθρόλευκων ακι φυσικά πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο γκολ, καθώς από δική του ντρίμπλα (στον Σπυρόπουλο) και κούρσα από τα αριστερά δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για το 1-2.

Λεάντρο Γκρέκο:

Πέρασε απαρατήρητος, αγωνιζόμενος στο πρώτο μέρος και δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αδιάφορος και από δικό του μακρινό αριστερό σουτ στο 45'+1', χάθηκε η σπουδαία διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο φινάλε του πρώτου μέρους. Αντικαταστάθηκε στο 46' από τον Μήτρογλου.

Πάουλο Μασάντο:

Είχε ένα καλό δεξί σουτ στο 5' με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ από δική του μπαλιά στο 30' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πορτογάλος επιχείρησε δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, σε θέση μέσα δεξιά, η μπάλα δεν είχε πορεία προς το τέρμα και φάνηκε σαν σέντρα. Εκεί, ο Σπυρόπουλος, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε με προβολή στη δεξιά γωνία της εστίας του Περιστερίδη. Δημιουργικά, δεν έδωσε το κάτι παραπάνω, παίζοντας ως δεξιός ακραίος επιθετικός, ενώ όσον αφορά την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, είχε τη γνωστή μαχητική συνεισφορά.

Τζαμέλ Αμπντούν:

Στο πρώτο μέρος και παίζοντας ο Ολυμπιακός μονίμως από την αριστερή πλευρά, ο Αλγερινός είχε κυρίως μισοτελειωμένες επιθετικές προσπάθειες. Στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε στροφές και απείλησε κα΄ποιες φορές με αποκορύφωμα το αριστερό σουτ εντός περιοχής που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου και στην επαναφορά, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προς τον Μήτρογλου, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αποχώρησε τραυματίας στις καθυστερήσεις...

Ράφικ Τζιμπούρ:

Πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 82', σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα από απόσταση... αναπνοής, φτάνοντας τα 12 γκολ στο Πρωτάθλημα. Στη φάση του 45'+1', κρατιέται από τον αντίπαλο, αλλά δεν πέφτει και αστοχεί υπό πίεση. Στο γκολ, δεν πανηγύρισε, αφού, όπως έχει δηλώσει άλλωστε, δεν ξεχνάει, όσα βίωσε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Στην διακοπή λόγω επεισοδίων πήρε και το τόλο του... πυροσβέστη.

Κώστας Μήτρογλου:

Μπήκε στο 46' καιπέρασε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Τζιμπούρ μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης. Είχε τρία δοκάρια! Στο 53', στο 61' και στο 74'. Στην πρώτη φάση αιφνιδιάζεται, στη δεύτερη ο ίδιος παίρνει την μπάλα για να εκτελέσει το φάουλ, ενώ στην τρίτη η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση δεν βρίσκει στόχο. Πάντως, στο 82', είχε συμμετοχή στο γκολ αφού από τη σέντρα του Ιμπαγάσα, με κεφαλιά-πάσα, τροφοδότησε τον Τζιμπούρ, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Επιπλέον κέρδισε την αποβολή του Κουλουχέρη στο 84' (δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μήτρογλου), ενώ με την παρουσία του στο ματς ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και απειλητικός μπροστά, όπως παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Νταβίντ Φουστέρ:

Αντικατέστησε τον Μασάντο στο 67', παίζοντας σε θέση μέσα δεξιά στο χώρο του κέντρου, χωρίς να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του δημιουργικά.

Τάσος Παπάζογλου:

Μπήκε στο 94' και έπαιξε για τέσσερα λεπτά ως δεξιός οπισθοφύλακας, με τον Μανιάτη να μετατοπίζεται στον άξονα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επίθεση για το νέο φορολογικό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επίθεση για το νέο φορολογικό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ