2012-12-17 08:36:03
Φωτογραφία για «Τα βρήκαν» Κοπέ και Φιγιόν για την ηγεσία των Γάλλων Συντηρητικών;
Ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του δεξιού κόμματος UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια νέα... εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο του 2013, δήλωση την οποία χαιρέτισε ο αντίπαλός του, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αμφισβητούσε το αποτέλεσμα.

Ένας στενός συνεργάτης του είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Κοπέ, με στόχο να ηρεμήσει τα πνεύματα, «συμφωνεί να οργανωθούν νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2013». Ο Σεπτέμβριος επελέγη ώστε να επέλθει κάποιος συμβιβασμός αφού ο Φιγιόν ήθελε να γίνουν οι εκλογές τον Μάρτιο του 2013 ενώ ο Κοπέ αντιπρότεινε αρχικά να γίνουν το 2014.

Σε ανακοίνωσή του ο Φιγιόν χαιρετίζει το γεγονός ότι ο Κοπέ αποδέχτηκε τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας μέσα σε «εύλογο χρονικό διάστημα». «Είναι μια μεγάλη νίκη για όσους ζητούσαν να βρεθεί μια δημοκρατική λύση στην κρίση που περνά το κίνημα», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον του Κοπέ, στην τελική συμφωνία θα πρέπει να περιληφθεί και η διάλυση της ομάδας που έχουν συγκροτήσει οι υποστηρικτές του Φιγιόν στο κοινοβούλιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ