2012-12-17 11:19:04
Φωτογραφία για Ισπανία: «Λευκή παλίρροια» κατά των περικοπών στην Υγεία
Η Δημόσια Υγεία μπαίνει στο στόχαστρο της κεντρικής διοίκησης και των τοπικών κυβερνήσεων και οι εργαζόμενοι αντιδρούν δυναμικά. Βγαίνουν στους δρόμους της Μαδρίτης, φωνάζουν συνθήματα, στέκονται ο ένας στο πλευρό του άλλου ενάντια στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μερικής ιδιωτικοποίησης του τομέα.

Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό με το Υπουργείο Υγείας να προτείνει την παραχώρηση σε ιδιώτες του management 6 εκ των 20 δημοσίων νοσοκομείων και 27 εκ των 268 κέντρων υγείας. «Όχι προς πώληση» γράφει το πανό που κρατά το πλήθος.

«Οι περικοπές στον τομέα της υγείας σκοτώνουν!» είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν εκατοντάδες διαδηλωτές με την ισπανική πρωτεύουσα να συγκλονίζεται για μία ακόμη φορά από το πάθος τους. «Η υγείας μας, η επιχείρησή τους» διαβάζουμε λίγο πιο κάτω σε ένα άλλο πανό.

Στη διαμαρτυρία παίρνουν μέρος χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αλλά και κάτοικοι της Μαδρίτης. Η αστυνομία ανεβάζει τον αριθμό στους 5000, οι διοργανωτές ωστόσο εκσφενδονίζουν τη συμμετοχή στις 75000. Πολλοί ντύθηκαν με τις λευκές ποδιές των γιατρών και το μπλε των νοσοκόμων.

Για «λευκή παλίρροια» μιλούν πολλά μέσα ενημέρωσης και η πορεία πραγματοποιείται μία ημέρα πριν την έναρξη διαβουλεύσεων για την εξοικονόμηση 533 εκατομμυρίων ευρώ από τον τομέα της υγείας.
exelixeis.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ