2012-12-20 00:57:02
Φωτογραφία για OHE: 126 βιασμοί από στρατιώτες στο ανατολικό Κονγκό
Στην διάρκεια της οπισθοχώρησης των δυνάμεων των ανταρτών του κινήματος Μ23, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τεκμηριώσει 126 υποθέσεις βιασμού στο ανατολικό Κονγκό. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Νεζίρκι ανέφερε ότι... εννιά στρατιώτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συλληφθεί, οι δύο από αυτούς σε σχέση με βιασμούς και οι επτά για λεηλασία.

Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους αντάρτες, οι οποίοι είχαν για περισσότερο από μια εβδομάδα τον έλεγχο της Γκόμα, της μεγαλύτερη πόλη του ανατολικού Κονγκό, προτού συμφωνήσουν να αποσυρθούν με αντάλλαγμα τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Ουγκάντα προχωρούν με αργό ρυθμό εξαιτίας της έντασης που επικρατεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τα Ηνωμένα Έθνη διευκρίνισαν πως διεξάγουν έρευνες μαζί με την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και πρόσθεσαν πως θα επανεξετάσουν την στήριξή τους προς τις στρατιωτικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κονγκό είναι η μεγαλύτερη και η δαπανηρότερη στον κόσμο, αλλά όπως φαίνεται δεν επαρκεί για να καλύψει τη χώρα αυτή της κεντρικής Αφρικής.

Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι άντρες της ειρηνευτικής δύναμης έχασαν τον έλεγχο της Γκόμα από τους αντάρτες του Μ23.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ