2012-12-20 21:12:35
Φωτογραφία για Λεβάντε, μια πονηρή ομάδα, που κρύβει πολλές παγίδες
του Πέτρου Περίχαρου

Παρακολουθώ ως φίλαθλος τον Ολυμπιακό από τότε που άρχισα να θυμάμαι τον κόσμο. Δηλαδή, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν μεσουρανούσαν οι μεγάλοι παικταράδες της ομαδάρας του αείμνηστου Νίκου Γουλανδρή. Και ως δημοσιογράφος τον ζω από κοντά από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Κοντά στα 20 χρόνια. Τι έχω αντιληφθεί; Οτι ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι η υπεραισιοδοξία, ο ναρκισσισμός, η αλαζονεία. Οταν αυτά τα στοιχεία συνόδευαν την ομάδα, τα αποτελέσματα ήταν συνήθως προβληματικά. Για να μην πω πάντα.

Με αυτή τη λογική για μένα η κλήρωση με τη Λεβάντε είναι δύσκολη. Η καλύτερα είναι πολύ πονηρή. Συμφωνώ με πολλούς, αν όχι όλους ότι η ιστορία της πρόκρισης εξαρτάται από τον Ολυμπιακό και το πώς θα εμφανιστεί στα δύο παιχνίδια.

Αν είναι ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου στο Λονδίνο ή όπως εκείνος στα δύο παιχνίδια με τη Μονπελιέ ή όπως έπαιξε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αρσεναλ, η επιβεβαίωση ότι από αυτόν εξαρτάται η πρόκριση, θα είναι θέμα χρόνου. Ομως, αν πέσει στην παγίδα της αυταρέσκειάς του ή της υπεραισιοδοξίας που –όχι άδικα, για να μην είμαι άδικος- δημιουργεί η έλλειψη ευρωπαϊκής εμπειρίας του αντιπάλου, τότε οι παγίδες θα είναι τεράστιες. Και οι... μπανανόφλουδες πιο γλιστερές από ποτέ.


Ηδη έχει ξεκινήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια κουβέντα για την Ατλέτικο, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη περάσει στον επόμενο γύρο. Ηδη έχει ξεκινήσει μια... φανφαρολογία, η οποία όπως μας έχει διδάξει το παρελθόν είναι μεγάλος εχθρός.

Ηδη αναπτύσσεται μια φιλοσοφία του στιλ είναι εύκολη η Λεβάντε και σιγά μην δεν την περάσει ο Ολυμπιακός. Αυτό δημιουργεί δύο δύσκολες καταστάσεις. Αφενός μπορεί ο οποιοσδήποτε στην ομάδα να θεωρήσει εύκολη την κλήρωση και να μην δώσει την απαραίτητη προσοχή. Και αφετέρου να δημιουργήσει την αίσθηση ότι πιθανή πρόκριση δεν θα είναι κατόρθωμα.

Εχουν αρχίσει πολλοί να δημιουργούν την εντύπωση ότι και να περάσει ο Ολυμπιακός δεν είναι για να του πουν μπράβο. Αντίθετα αν αποκλειστεί, θα τον περιμένουν στη γωνία. Γιατί το θεωρούν ήδη μεγάλη αποτυχία αν συμβεί.

Κοντολογίς θεωρώ ότι είναι δύσκολη κλήρωση. Θα προτιμούσα έναν πιο ηχηρό αντίπαλο, που να είναι αυτός το φαβορί. Ετσι, θα είχαμε αποφύγει όλες τις... εύκολες αναλύσεις.

Προσέξτε δεν λέω ότι η Λεβάντε είναι καλύτερη ομάδα. ΟΧΙ. Λέω, όμως, ότι μια ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος, που βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, δεν είναι δυνατόν να την θεωρείς εύκολη. Με τίποτα. Ακόμα και αν λέγεται Λεβάντε, που υπολείπεται κατά πολύ σε ευρωπαϊκή εμπειρία του Ολυμπιακού.

ΥΓ.: Θέλω πολύ να δικαιολογήσω τους παίκτες, όμως, αυτή η εμφάνιση στην Πάτρα ήταν μια ακόμα από αυτές που δείχνουν ότι δεν υπολογίζουν τον κόσμο. Και να ξέρετε αρκετοί από αυτούς που πήγαν να τους δουν με την Παναχαϊκή δεν έχουν στο ήλιο μοίρα. Μέχρι και με δανεικά πήγαν. Καλές οι διακοπές. Προέχει, όμως, η δουλειά. Και γι’ αυτές τις υπηρεσίες που πρόσφεραν την Τετάρτη όχι για να πληρωθούν, αλλά για να πληρώσουν πρόστιμο ήταν ΥΓ.2: Σίγουρα θα ενισχυθεί η ομάδα.

ΥΓ.3: Ευτυχώς από τις πρώτες αντιδράσεις των παικτών κατάλαβα ότι υπολογίζουν τη Λεβάντε. Και με τον Ιμπαγάσα να ξέρει περί τίνος πρόκειται, πιστεύω ότι θα υπάρχει καλή πληροφόρηση στους υπόλοιπους παίκτες.

ΥΓ.4: Ο Φετφατζίδης είναι από τους παίκτες που γουστάρω πολύ. Μακάρι αυτή να είναι η αρχή της απογείωσής του.

ΥΓ.5: Και φυσικά είναι αστείο να λέμε για Ατλέτικο πριν έρθει η πρόκριση με τη Λεβάντε. Θα θυμάστε ότι και τότε με τη Σεντ Ετιέν όλοι το είχαν σίγουρο και μιλούσαν για Μίλαν. Και τελικά τι έγινε; Λεβάντε είναι το όνομα του αντιπάλου του Ολυμπιακού...

πηγή: olympiacos24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλάους από του...χρόνου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλάους από του...χρόνου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ