2012-12-20 21:37:03
Φωτογραφία για Ρουπακιώτης: Δραματική υστέρηση στην οργάνωση της δικαιοσύνης
Στην κατάθεση νομοσχεδίου για την ταχεία εκδίκαση σοβαρών ποινικών αδικημάτων προτίθεται να προχωρήσει... ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης όπως δήλωσε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

«Υπήρχε πρόγραμμα να τελειώσουν στο 20% οι φορολογικές υποθέσεις, μέχρι τέλος του Ιουνίου, αλλά έχουν βαλτώσει» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι «στο νομοσχέδιο που προωθείται έχουμε διατάξεις για εκείνους που διέπραξαν σοβαρά οικονομικά αδικήματα ώστε να επισπεύδονται οι αποφάσεις».

«Η κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, γεννά και πολλές δίκες. Υπάρχει σωρεία αδικημάτων στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης, τα εγκλήματα με τα λευκά κολάρα. Μετά τις 19 Ιανουαρίου, πιστεύω να σκεφτούν το χρέος τους στην ελληνική κοινωνία, γιατί η πολιτεία θα πράξει αυτό που όφειλε», σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης απευθύνοντας έκκληση στους εισαγγελείς και τους δικαστές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ελληνικής κοινωνίας.

«Είναι όνειδος να βγαίνουν έξω ακόμα και κρατούμενοι που βαρύνονται με βαριές κατηγορίες, λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Είμαστε υποχρεωμένοι να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς που αφήνονται ελεύθεροι μετά το 18μηνο και να περιορίσουμε εκείνους που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα με τρόπο που δεν πρέπει» κατέληξε ο υπουργός επισημαίνοντας τη δραματική υστέρηση στην οργάνωση της δικαιοσύνης.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το προφίλ της Λεβάντε...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το προφίλ της Λεβάντε...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ