2012-12-21 16:01:03
Φωτογραφία για Ακριβότερη η πρόσκτηση εργασιών στον κλάδο αυτοκινήτου
Ανεβαίνει το κόστος πρόσκτησης εργασιών στον κλάδο αυτοκινήτου ενώ μειώνεται στους υπόλοιπους κλάδους. Παρά το γεγονός ότι έχει ενισχυθεί η τάση της άμεσης πώλησης... συμβολαίων στον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων (μέσω internet και άλλων εναλλακτικών δικτύων κατά τεκμήριο φθηνότερα όπως υποστηρίζουν οι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς) η ένταση του ανταγωνισμού στο συγκεκριμένο κλάδο ουσιαστικά αύξησε το κόστος πρόσκτησης των εργασιών που σημαίνει υψηλότερες προμήθειες στους διαμεσολαβούντες.

Σύμφωνα με την έκδοση «Αριθμοδείκτες 2011: Επισκόπηση της Ασφαλιστικής Αγοράς με τη χρήση Δεικτών» της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος το κόστος πρόσκτησης ασφαλιστικών εργασιών, είναι ο δείκτης που επιχειρεί να μετρήσει την αναλογία του κόστους με το οποίο επιβαρύνεται μία ασφαλιστική επιχείρηση ώστε να επιτύχει την πρόσκτηση των εργασιών της, ως ποσοστό επί των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων και δικαιωμάτων συμβολαίων. Στον αριθμητή τοποθετείται το άθροισμα των λογαριασμών «Προμήθειες παραγωγής και συναφή έξοδα πρόσκτησης» και η διαφορά των «Μεταφερομένων εξόδων πρόσκτησης» τέλους χρήσης μείον του αντίστοιχου μεγέθους κατά την αρχή της χρήσης.


Κόστος Πρόσκτησης Εργασιών = Προμήθειες + Διαφ. μεταφ. εξόδων πρόσκτησης/

Εγγεγραμμένα ασφάλιστρα + Δικαιώματα συμβολαίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ ο δείκτης του κόστους πρόσκτησης στην κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων από 16,7% το 2009 έφθασε το 2011 το 19,5% ενώ αντιθέτως ο συνολικός δείκτης πρόσκτησης εργασιών της ασφαλιστικής αγοράς (συμπεριλαμβάνονται όλοι οι κλάδοι ζωής και ζημιών) μειώθηκε από 21,9% το 2008 στο 14,6% το 2011.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ