2012-12-21 18:31:02
Φωτογραφία για Δ. Χριστόφιας: Τεράστια αδικία το λογαριασμό της κρίσης να τον πληρώνουν απλοί άνθρωποι
Τεράστια κοινωνική αδικία αποτελεί, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, το γεγονός ότι... το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης τον πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι.

Μιλώντας σήμερα σε μέλη και στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ στο πλαίσιο επίσκεψής του στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ «Σ. Σταυριανάκου» στη Μαλούντα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως όπως και για τον ελληνικό λαό έρχονται δύσκολες ώρες, ίσως όχι τόσο δύσκολες, αλλά δύσκολες και για τον κυπριακό λαό, ένεκα της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που αυτή δημιουργεί. Απηύθυνε παράλληλα έκκληση όπως «όλοι ανασκουμπωθούμε, αντλήσουμε δύναμη και αποφασίσουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

«Η θέληση υπάρχει», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ωστόσο πως το λογαριασμό βεβαίως «για τον οποίο ευθύνονται εκείνοι που τα έχουν και που δυστυχώς θέλουν περισσότερα, τον πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι», γεγονός που, όπως είπε, «αποτελεί τεράστια κοινωνική αδικία».


Εξέφρασε ακολούθως την πεποίθηση ότι χρειάζονται αγώνες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη, Ελλάδας και Κύπρου συμπεριλαμβανομένων, αλλά και τη βεβαιότητα ότι στο τέλος της ημέρας οι αγώνες αυτοί θα δικαιωθούν.

Υπενθύμισε προς τα μέλη της ΕΛΔΥΚ ότι στην Κύπρο ταλανιζόμαστε από την κατοχή του 37% του κυπριακού εδάφους από τα τουρκικά στρατεύματα εδώ και 38 χρόνια και από την παρουσία δεκάδων χιλιάδων εποίκων, των οποίων, όπως είπε, ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός.

Εξήγησε δε πως όταν λέει «ταλανιζόμαστε» εννοεί και «τους Τ/κ συμπατριώτες μας οι οποίοι είναι και αυτοί θύματα της κατοχής και του εποικισμού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Κυβέρνηση έδωσε μεγάλες μάχες στη διάρκεια αυτής της πενταετίας για να σπάσει την τουρκική αδιαλλαξία και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.

Δυστυχώς όμως, όπως πρόσθεσε, οι Τούρκοι γίνονται ολοένα και πιο σκληροί ένεκα και των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, θεωρώντας ότι είναι και οι πνευματικοί πατέρες της λεγόμενες Αραβικής Άνοιξης.

Σημείωσε δε πως αντί λοιπόν οι Τούρκοι να γίνουν συγκαταβατικοί για να υπάρξει μια λύση στο Κυπριακό πρώτα απ’ όλα για να απελευθερωθούν οι Τουρκοκύπριοι τους οποίους βασανίζουν στην κυριολεξία, και να δώσουν τα χέρια για να γίνει η Κύπρος παράδεισος στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουν γίνει πιο σκληροί και οδήγησαν τις συνομιλίες σε πλήρες αδιέξοδο για να εκδικηθούν την ΕΕ και την Κύπρο επειδή ανάλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Σε πείσμα τους η Προεδρία αυτή αποσπά τα πιο καλά σχόλια και τα δημόσια συγχαρητήρια όλων των χωρών της ΕΕ και του Προέδρου του ΕΚ, της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ένωσης» πρόσθεσε, αναφέροντας πως αυτό αποτελεί ηθική ικανοποίηση για την Κύπρο αλλά και πως πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Και ήταν ένας από τους στόχους για επιτυχημένη Προεδρία ενός μικρού κράτους να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες και μικρές Προεδρίες αλλά καλές και όχι καλές Προεδρίες» συμπλήρωσε, για να προσθέσει πως η Προεδρία της Κύπρου «ήταν ομολογουμένως περισσότερο από καλή».

Εξέφρασε τέλος τη χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στα μέλη της ΕΛΔΥΚ στα οποία και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και Καλό Νέο Έτος.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ