2012-12-21 20:04:12
Φωτογραφία για Έγιναν τρία τα στρατόπεδα  Απόρρητη τουρκική έκθεση παρουσιάζει σενάρια για δήθεν εκπαίδευση ανταρτών
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ οι Τούρκοι στους ισχυρισμούς τους για δήθεν βοήθεια που η Ελλάδα δίνει στην αριστερή επαναστατική οργάνωση DΗΚΡ-C. Παρά τη διάψευση από την Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας αλλά και από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, οι Τούρκοι επανέρχονται. Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, υποστηρίζουν ότι «το DΗΚΡ-C έχει τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα». Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, η οργάνωση αυτή έχει στην Ελλάδα δύο ακόμα στρατόπεδα εκτός από εκείνο του Λαυρίου, στην Κινέτα και στο Δήλεσι. Τα μαχητικά στελέχη της οργάνωσης στα στρατόπεδα αυτά, στα παράλια του Αιγαίου, εκπαιδεύονται στα όπλα και στις βόμβες, καθώς επίσης και σε δολοφονικές ενέργειες.

Μετά τις αυξανόμενες επιθέσεις της οργάνωσης DΗΚΡ-C το τελευταίο εξάμηνο η Διεύθυνση Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στην Κων/πολη ετοίμασε έκθεση. Διατυπώνονται ισχυρισμοί αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα αναδόμησης της οργάνωσης «και βγήκαν από το αρχείο όλες οι πληροφορίες σχετικά με το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο εξάγει «τρομοκράτες» στην Τουρκία»
. Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την Αθήνα και εκπαιδεύει μαχητικά στελέχη της Dev-sol (επαναστατική αριστερά) και του ΡΚΚ τα ετοιμάζει για δολοφονικές ενέργειες και βομβιστικές επιθέσεις. Το στρατόπεδο αυτό κατά τη δεκαετία του ‘90 μετατράπηκε στο σημαντικότερο κέντρο στην Ευρώπη. Η οργάνωση που άλλαξε στρατηγική μετά τη σύλληψη του ηγέτη του ΡΚΚ, Οτζαλάν, έφυγε από το Λαύριο, το οποίο μετατράπηκε σε κέντρο προσφύγων που επιθυμούν να μεταβούν στην Ευρώπη με μη νόμιμους τρόπους από την Τουρκία. Το 2008 άνοιξε την αγκαλιά του σε μαχητικά στελέχη του DΗΚΡ-C και του ΡΚΚ. Όμως, μετά τη σύγκρουση που άρχισε μεταξύ στελεχών των δύο οργανώσεων χωρίστηκαν τα μπλοκ.

Σύμφωνα με την έκθεση, στην Ελλάδα υπάρχουν άλλα δύο στρατόπεδα, αυτά της Κινέτας και του Δήλεσι. Και στα στρατόπεδα αυτά γίνεται εκπαίδευση για δολοφονικές ενέργειες και σαμποτάζ. Μαχητικά στελέχη τα οποία δεν έχουν προηγούμενη εγγραφή σε οργάνωση και δεν καταζητούνται κάνουν διά της νομίμου οδού εισόδους και εξόδους από τα σύνορα στα Ύψαλα και φτάνουν στα στρατόπεδα. Όσα μαχητικά στελέχη είναι σεσημασμένα και καταζητούνται περνούν με λέμβους από τον Έβρο χρησιμοποιώντας τους δουλεμπόρους και φτάνουν στα στρατόπεδα, αναφέρουν οι τουρκικοί ισχυρισμοί.

«Γιάφκες και κρυμμένος οπλισμός» ΣΥΜΦΩΝΑ με την έκθεση «η Κινέτα είναι σε απόσταση μίας ώρας από την Αθήνα. Έχει κατοικίες γιάφκες μονοώροφες με κήπο, τέσσερα δωμάτια και ένα σαλόνι, στα παράλια του Αιγαίου. Αριστερά αυτών των κατοικιών υπάρχουν μονοώροφες κατοικίες ελληνικών οικογενειών. Το Δήλεσι υπάγεται στον Ωρωπό και απέχει 250 μέτρα περίπου από την παραλία. Στο στρατόπεδο υπάρχουν σπίτια γιάφκες με τρεις ορόφους, τρία δωμάτια και ένα σαλόνι. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται στο στρατόπεδο θάβονται δίπλα στην κορομηλιά, στον κήπο του σπιτιού, εντός πλαστικών δοχείων. Από το στρατόπεδο, προς την κατεύθυνση της παραλίας, φαίνεται η Χαλκίδα».

Στην έκθεση αναφέρθηκε ότι ο ηγέτης του DΗΚΡ-C, Χουσεγίν Φεβζί Τεκίν, λόγω της εσωτερικής ταραχής στη Συρία προώθησε τα μαχητικά στελέχη που βρίσκονταν στη Λατάκια και στη Δαμασκό, στα στρατόπεδα στην Ελλάδα. Το DΗΚΡ-C ακόμα χρησιμοποίει τη Συρία ως στοιχείο λογιστικής υποστήριξης και διέλευσης. Στην έκθεση αναφέρεται ότι μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία συγκεντρώνουν χρήματα για λογαριασμό της οργάνωσης.

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ