2012-12-27 12:10:24
Φωτογραφία για «Θύελλα» στην Τουρκία για τους «κοριούς» στο γραφείο του Ερντογάν
Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία λόγω του εντοπισμού συσκευών παρακολούθησης στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποδεικνύει ως υπεύθυνο το «βαθύ κράτος», χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι ακριβώς θεωρεί πως είναι οι αυτουργοί.Σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική και διοικητική έρευνα, ενώ η υπόθεση διερευνάται και από τη ΜΙΤ, που φέρεται να ήταν ενήμερη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στο σπίτι του βρέθηκαν δύο κοριοί, οι οποίοι εξετάζονται από τη ΜΙΤ.Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δεχτεί «πυρά» από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς του πάνω στην υπόθεση, με τον επικεφαλής του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να επικρίνει την κυβέρνηση για την αδυναμία της να εντοπίσει τους υπευθύνους.www.kathimerini.gr

Το «βαθύ κράτος» κατηγορεί ο Ερντογάν για τον «κοριό»!Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τους «κοριούς» που εντοπίστηκαν στο γραφείο του στην Άγκυρα. Η ταυτότητα των δραστών παραμένει... μυστήριο, αν και ο Τούρκος πρωθυπουργός «δείχνει» το «βαθύ κράτος».


Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ο ίδιος ο Ερντογάν προχώρησε στα... αποκαλυπτήρια: «Δεν μπορείς να ξέρεις αν κάποιος έβαλε ή δεν έβαλε κοριό στο γραφείο μου, αλλά σχετικές συσκευές βρέθηκαν κατά την διάρκεια έρευνας στο γραφείο μου, κάτω από το σπίτι μου. Ποιος τις έβαλε εκεί;».

Ο ίδιος διέταξε δικαστική και διοικητική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ταυτόχρονα με τις έρευνες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ).

«Δεν πρόκειται για πρόσφατο γεγονός. Η ΜΙΤ πληροφορήθηκε την ύπαρξη των κοριών προτού αποκαλυφθεί το περιστατικό και ξεκίνησε έρευνα. Αυτό ήταν μυστικό, μέχρι που ο ίδιος ο Ερντογάν ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του» δηλώνει πηγή της υπηρεσίας στην εφημερίδα Hurriyet.

Επισήμως δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες και η ΜΙΤ ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα περί κοριών.

Πολλά είναι πάντως τα σενάρια που κυκλοφορούν ως προς το ποιος μπορεί να «παγίδευσε» το γραφείο του πρωθυπουργού, με τον ίδιο τον Ερντογάν να αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από όλο αυτό βρίσκεται το αποκαλούμενο «βαθύ κράτος», ενώ υπάρχουν και άλλες εκδοχές που θέλουν τους σωματοφύλακες ή συνεργάτες του πρωθυπουργού να έχουν τοποθετήσει τους κοριούς. Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο Ερντογάν έχει δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης για το χειρισμό του θέματος. «Αν ο πρωθυπουργός ανακοινώνει κάτι τέτοιο, πρέπει να βρει και να αποκαλύψει ποιος είναι υπεύθυνος (για την τοποθέτηση των «κοριών»). Πρόκειται για μια νοοτροπία του τύπου "εμένα με παρακολουθούσαν, άρα μπορούν να παρακολουθούν κι εσάς"» δήλωσε στέλεχος του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ.

«Πως γίνεται ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να προστατέψει το δικό του τηλέφωνο, να μπορεί να προστατέψει την επικοινωνιακή ελευθερία όλου του έθνους;» διερωτήθηκε στέλεχος του κόμματος CHP.

Πηγή: βίντεο Mega
 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ