2012-12-29 17:17:02
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: «Ευχαριστώ» από καρδίας από τον 25χρονο Ρουμάνο
Με την ευγνωμοσύνη ζωγραφισμένη στα μάτια του και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσους τον βοήθησαν, ο 25χρονος Ρουμάνος, που το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Αμαλιάδα, αναχώρησε τελικά την Παρασκευή για την πατρίδα του, αφήνοντας πίσω του ένα κομμάτι της ζωής του...

Ένα μικρό αλλά ουσιαστικό κομμάτι, αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα γνώρισε και τις δύο όψεις του νομίσματος. Γνώρισε την αδιαφορία και την κακομεταχείριση, γνώρισε όμως και την ανθρωπιά, τη ζεστασιά και έφυγε από την Ελλάδα, κρατώντας μόνο τις καλές αναμνήσεις και σίγουρα έχοντας να πει πολύ καλά λόγια για τους Έλληνες.

Ο δρόμος της επιστροφής

Το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τους ανθρώπους της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης», που τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, ο 25χρονος Μίτικα μεταφέρθηκε στην Εθνική Οδό Πατρών- Πύργου και από τη διασταύρωση της Κουρούτας πήρε το λεωφορείο, έχοντας στα χέρια του το πολυπόθητο εισιτήριο που του άνοιξε την πόρτα για να επιστρέψει στην πατρίδα του.


Την Παρασκευή, άλλωστε, η γυναίκα του εισήχθη στο Νοσοκομείο και από ώρα σε ώρα θα φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Ο 25χρονος δεν επιστρέφει με άδεια χέρια. Με τη βοήθεια της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης και όσων προσέφεραν από το υστέρημά τους, θα μπορέσει να προσφέρει λίγα χρήματα, λίγα τρόφιμα και ρούχα στους δικούς του ανθρώπους.

Ο ίδιος άλλωστε, λίγο πριν φύγει από την Αμαλιάδα, μιλώντας στο patrisnews δήλωσε πολύ χαρούμενος που θα συναντούσε τη γυναίκα του, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη και όλο το προσωπικό για τη βοήθειά τους και ευχήθηκε σε όλους υγεία για τη νέα χρονιά.

«Στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη ένιωσα σαν το σπίτι μου» είπε ο ίδιος και έχει καλέσει τον πρόεδρο κ. Γιώργο Λαγκαδινό, αλλά και όλο το προσωπικό στη Ρουμανία, όταν θα βαφτίσει το παιδί του.

Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα εάν βρει δουλειά για να εργαστεί, αφού αυτό ήθελε εξαρχής και όχι να γίνει επαίτης στα φανάρια.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ