2012-12-30 14:34:04
Φωτογραφία για Αισθητική και λειτουργικότητα σε διαμέρισμα 40 τ.μ. στη Σουηδία
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τη διακόσμηση και την οργάνωση μιας κατοικίας 40 μόλις τετραγωνικών; Όπως θα δούμε στο σπίτι που παρουσιάζουμε σήμερα, πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμαστε. Το διαμέρισμα αυτό, με τις πρωτότυπες λεπτομέρειες  και τον υπέροχο σχεδιασμό του χώρου, βρίσκεται στη Σουηδία και συγκεκριμένα στην πόλη Linnaeus. Τα 40 τετραγωνικά του, είναι αρκετά για μία φιλόξενη είσοδο, το ευρύχωρο καθιστικό, την κουζίνα και το λουτρό. Το καθιστικό, διαθέτει άφθονο χώρο για έναν καναπέ και ένα κρεβάτι, ενώ η έξυπνα σχεδιασμένη ντουλάπα με τις συρόμενες πόρτες, εκτός από τα ρούχα της ιδιοκτήτριας (πιστεύω δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ένα καθαρά γυναικείο διαμέρισμα) κρύβει μέσα της και την τηλεόραση με τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους. Τον καναπέ  συμπληρώνουν ενώ παράλληλα δίνουν χρώμα και στυλ,  μία Vintage πολυθρόνα και ένα πλεκτό σκαμπό.

Το ξύλινο πάτωμα από σουηδική ξυλεία είναι βαμμένο σε λευκό, δίνοντας έξτρα φωτεινότητα στο χώρο, ενώ το απαλό γκρι των τοίχων, κάνει όμορφη αντίθεση με τα περίτεχνα λευκά γύψινα της οροφής
. Στο καθιστικό, διακρίνουμε μία ιδιαίτερη γωνιά, χάρη στο πρωτότυπο κυκλικό  τζάκι που η επένδυσή του με λευκό γυαλιστερό πλακάκι, θυμίζει τις παλιές σόμπες. Με τη σωστή σχεδίαση, ακόμη και ένα ενυδρείο βρήκε τη θέση του, χωρίς να μοιάζει με ενοχλητικό όγκο στο καθιστικό.

Στην κουζίνα, ντουλάπια, τοίχοι, δάπεδο και τραπεζαρία είναι όλα λευκά ενώ το παλιό τουβλάκι που διατηρήθηκε αντί πλακιδίου πάνω από τον πάγκο και επαναλαμβάνεται στο χώρο σαν διακοσμητικό στοιχείο, σπάει τη μονοτονία, προσφέροντας μία ιδιαίτερα οικεία ατμόσφαιρα, που συμπληρώνεται από το περσικό χαλί και των πάγκο από ξύλο τικ.

Τέλος, αξιόλογο είναι και το μπαλκονάκι του διαμερίσματος, εξοπλισμένο με πολύχρωμα μεταλλικά έπιπλα και πολλές ανθισμένες γλάστρες που δίνουν το δικό τους χρώμα ενώ η υπέροχη θέα  πάνω από τις σκεπές των γειτονικών σπιτιών και το καταπράσινο βουνό συμπληρώνει την πανέμορφη εικόνα.

  

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ