2013-01-03 18:23:03
Φωτογραφία για «Εύθραυστη αλλά σταθερή» η υγεία του Ούγκο Τσάβες
«Εύθραυστη» αλλά σταθερή χαρακτήρισε την υγεία του Ούγκο Τσάβες, ο υπουργός Επιστημών της Βενεζουέλας και γαμπρός του, Χόρχε Αρεάσα, μέσω του... προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Ο Αρεάσα έφθασε στην Αβάνα όπου νοσηλεύεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από τις 11 Δεκεμβρίου, μετά από την τέταρτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση όγκου.

Στην Κούβα έφθασε επίσης ο αδερφός του Τσάβες, Αντάν που είναι κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνα. Σύμφωνα με τον Αρεάσα, στην Αβάνα βρίσκεται επίσης ο αντιπρόεδρος της Βενζεουέλας Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του.

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα απαιτεί από την κυβέρνηση να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια για την υγεία του προέδρου, καθώς μετά την τελευταία εγχείριση δεν έχει υπάρξει δημόσια εμφάνισή του. Η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης καλλιεργεί την αβεβαιότητα και την διασπορά φημών, δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Ραμόν Γκιγέρμο Αβελέδο.


Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Τσάβες περιέγραψε την κατάστασή του ως πολύ ανησυχητική.

Ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα από την Βενεζουέλα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ