2013-01-03 18:44:07
Φωτογραφία για ΤΖΕΡΕΛΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΙΝΓΚ : Ο Span ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ... *VIDEOS*
Κέρτις Τζέρελς και Ντάνιελ Γιούινγκ αποθέωσαν, μιλώντας στο "gazzetta.gr", τον Βασίλη Σπανούλη. Οι δύο Αμερικανοί γκαρντ της Μπεσίκτας, όμως, εξήγησαν πως όλοι οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται προσοχή.

Αναλυτικά Η αποστολή της τουρκικής ομάδας έφτασε στις 13:30 της Πέμπτης (3/1) στο Ελ. Βενιζέλος μιας και την Παρασκευή (4/1) αντιμετωπίζει τον Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική του TOP-16. Οι δύο Αμερικανοί γκαρντ της ομάδας του Ερμάν Κουντέρ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον αρχηγό των ερυθρόλευκων, αλλά συμφώνησαν πως αν οι ίδιοι και οι συμπαίκτες τους έχουν στον μυαλό τους μόνο πως θα σταματήσουν τον Λαρισαίο γκαρντ, τότε οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα θα τους κάνουν τεράστια ζημιά.

Ντάνιελ Γιούινγκ

Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και εσείς, αρχίσατε το TOP-16 με ήττα. Θεωρείς πως αύριο ο Ολυμπιακός θα έχει μεγαλύτερη πίεση μιας και είναι το φαβορί για τη νίκη;


«Όχι, δεν το βλέπω έτσι. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Και εμείς και ο Ολυμπιακός, όπως είπατε σωστά, χάσαμε στην πρεμιέρα στο TOP-16, οπότε και οι δύο ομάδες θέλουμε τη νίκη. Το να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του ήταν πάντα δύσκολο. Τώρα ειδικά που είναι και Πρωταθλητής Ευρώπης είναι δέκα φορές πιο δύσκολο από πριν».

Ποιο θεωρείς πως θα είναι το «κλειδί» του αγώνα. Ο έλεγχος του ρυθμού; Tα ριμπάουντ; Tα λάθη;

«Ο περιορισμός του Σπανούλη. Πρόκειται για τον απόλυτο ηγέτη του Ολυμπιακού, τον παίκτη που τα πάντα περνάνε από τα χέρια του. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον σταματήσουμε ή έστω να τον περιορίσουμε. Γιατί ο Σπανούλης δεν σκοράρει μόνο, αλλά δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Οπότε δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να αφοσιωθούμε μόνο σε εκείνον γιατί τότε οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού θα μας “σκοτώσουν”. Ο προπονητής μας έχει φτιάξει ένα έξυπνο πλάνο και αν το ακολουθήσουμε πιστά, θεωρώ πως έχουμε πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη».

Αν και είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς, θέλω ένα σχόλιο για τον νέο τρόπο που διεξάγεται το TOP-16, αλλά και για το εάν βλέπεις κάποιες ομάδες από τον όμιλο σας να έχουν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης.

«Σίγουρα το νέο TOP-16 έχει ενδιαφέρον. Τα παιχνίδια είναι πολλά και έτσι έχεις τη δυνατότητα να διορθώσεις κάποια ήττα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και εμείς αύριο κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχαμε πει από την αρχή πως θέλαμε το απόλυτο στην έδρα μας, η Κίμκι, όμως, μας νίκησε και έτσι τώρα εμείς ψάχνουμε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη ώστε να… σβήσουμε το λάθος αυτό. Μακάρι να είναι το αυριανό παιχνίδι αυτό που ψάχνουμε και έτσι να αυξήσουμε τις ελπίδες μας για πρόκριση. Όσο για τα φαβορί του ομίλου, σίγουρα υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν, αλλά δεν θέλω να πω ονόματα. Είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς».

Ήσουν από τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ της Μπεσίκτας. Πως βιώνεις τις πρώτες σου μέρες στην ομάδα;

«Μου αρέσει η νέα κατάσταση. Οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές μου και οι οπαδοί της ομάδας με έχουν δεχτεί πολύ όμορφα. Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Και κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου. Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός όλα θα γίνονται καλύτερα για μένα και πιο εύκολα».

Κέρτις Τζέρελς

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Κίμκι, απέναντι σας έχετε τον Ολυμπιακό. Mε ποιον τρόπο σκοπεύετε να τον αντιμετωπίσετε;

«Σίγουρα πρέπει να τους βγάλουμε από τον ρυθμό τους. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να σταματήσουμε τον Σπανούλη και να παίξουμε έξυπνα. Ο Σπανούλης κάνει τους πάντες καλύτερους. Είναι φοβερά έξυπνος, έμπειρος και κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Αυτός τους έκανε Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά δεν είναι μόνος του και το ξέρουμε. Τον σέβομαι απόλυτα και τον θαυμάζω, αν τον σταματήσουμε θα έχουμε καλές πιθανότητες να νικήσουμε, αλλά επαναλαμβάνω πρέπει να παίξουμε έξυπνα γιατί δεν είναι μόνος του. Ο Ολυμπιακός με ή χωρίς τον Σπανούλη, αν βρει ρυθμό μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα οπουδήποτε».

Η Μπεσίκτας έχει κάνει ως τώρα εξαιρετική πορεία. Μέχρι που θεωρείς πως μπορείτε να φτάσετε;

«Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Και ο Ολυμπιακός πέρσι δεν άρχισε καλά τη σεζόν, αλλά όσο περνούσαν τα παιχνίδια γινόταν όλο και καλύτερος και τελικά πήρε την Ευρωλίγκα. Μακάρι να το κάνουμε και εμείς αυτό. Αν δεν φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ