2013-01-03 20:11:02
Φωτογραφία για Πτυχιούχοι από τη Θεσπρωτία, 20-40 ετών, ζητούν βοήθεια για μετανάστευση!
Άνεργοι πτυχιούχοι από τη Θεσπρωτία, ηλικίας 20-40 ετών - κάποιοι από αυτούς οικογενειάρχες με παιδιά - ζητούν βοήθεια και διευκολύνσεις για να μεταναστεύσουν. Δεν μπορούν άλλο να ζήσουν στον τόπο τους.

Γερμανία και Αυστραλία αποτελούν τους κυριότερους προορισμούς. Ένας από αυτούς, που έφυγε, πληροφορικάριος στις σπουδές, ο Γ. Μ., 30 ετών, και πήγε στη μακρινή Αυστραλία, μας περιγράφει την περιπέτειά του. 

"Τους πρώτους επτά μήνες έμενα με τον θείο του και έκανε περιστασιακές δουλειές. Έβαφα σπίτια, επισκεύαζα φράχτες και σκεπές και μετρούσα υπερωρίες ως ανειδίκευτος σε εργοτάξια. Εκεί γνώρισα και άλλους δύο Έλληνες που μόλις είχαν μεταναστεύσει. Πληρώνονταν με 21 δολάρια την ώρα και κάθε δύο με τρεις μήνες τα αφεντικά τους έδιναν αύξηση. Το τελευταίο διάστημα έχω δική μου επιχείρηση, που αναλαμβάνει ανακαινίσεις σπιτιών. Ζω μόνος και πληρώνω 1.130 δολάρια τον μήνα νοίκι. Το ταξίδι στην Αυστραλία ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Μπορεί να άφησα πίσω οικογένεια και φίλους, αλλά χαίρομαι που έφυγα. Αυτή η κίνηση μου έδωσε ώθηση για το μέλλον. Μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα».
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ