2013-01-03 20:27:04
Φωτογραφία για Iταλία: Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις
Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν από χθες σε τρεις περιφέρειες της Ιταλίας και μέχρι το Σάββατο πρόκειται να... επεκταθούν σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας.

Η μέχρι τώρα αντίδραση του αγοραστικού κοινού πάντως είναι αρκετά «συγκρατημένη», λόγω οικονομικής κρίσης. Κάτι που δείχνει η αγοραστική κίνηση στην πόλη της Νάπολής.

Οι εμπορικές ενώσεις εξέφρασαν ελπίδες ότι πρόκειται να μπορέσει να «τονωθεί » η αγορά, μετά την μεγάλη πτώση —της τάξης του 20% σε σχέση με το 2011— των πωλήσεων την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Confconsumatori, κατά μέσο όρο κάθε ιταλική οικογένεια πρόκειται να ξοδέψει 224 ευρώ. Πριν από τέσσερα χρόνια, το αντίστοιχο ποσό έφτανε τα 450 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία, βάσει πρόσφατων αλλαγών, οι προσφορές επιτρέπονται καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου και ότι για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι εμπορικές ενώσεις της περιοχής του Μιλάνου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «προεκπτώσεις», προκειμένου να κινηθεί η αγορά.

Παρά ταύτα όμως, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «η μέση κατανάλωση των οικογενειών βρίσκεται στα ίδια επίπεδα του 2008, με μια εντελώς συμβολική αύξηση που αντιστοιχεί σε μόλις 8 ευρώ».

Στη Σικελία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μετά την έναρξη των εκπτώσεων, η μείωση των πωλήσεων αγγίζει το 30%.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ