2013-01-03 20:35:03
Φωτογραφία για Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ: Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περαιτέρω μείωση μισθού
από το Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Σωματείων μας με αποκλειστικό θέμα την ένταξη των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ. στο ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο του Δημοσίου από την 1/1/2013. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώσαμε ομόφωνα ότι η ένταξη μας στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ, που υπογράψαμε, τον Απρίλιο του 2012, όλα τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.

Μετά από συνάντηση με την Διοίκηση της Εταιρείας ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις του Υπουργείου Μεταφορών με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα.

Επειδή τα τελευταία τρία χρόνια οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ:

· Έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους που ξεπερνούν το 35%

· Έχουν «υπερβάλει εαυτόν» για την κάλυψη των κενών από μετατάξεις, απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας της εταιρείας κατά 48,6% από το 2009

Αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περαιτέρω μείωση μισθού και εάν γίνουν μονομερείς ενέργειες για βίαιη κατάργηση των ΣΣΕ και των συνταγματικά κατοχυρωμένων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσουμε, τις επόμενες ημέρες, σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ