2013-01-03 22:12:33
Φωτογραφία για Στην επιφάνεια οι σχέσεις της ΜΙΤ με το βαθύ κράτος
Σύμφωνα με έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ο Mahmut Yıldırım,  επονομαζόμενος ως Yeşil ( Πράσινος), εκτελεστής και ένας από τους κυριότερους υπόπτους για μυστηριώδεις πολιτικές δολοφονίες, φαίνεται πως παρακολουθούσε τον πρώην ηγέτη του κόμματος της Μεγάλης Ενότητας Muhsin  Yazıcıoğlu, και έδινε αναφορά στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ).

Το έγγραφο αυτό αποτελεί μέρος της έρευνας που αφορά στο θάνατο του Kazım Çillioğlu και ήρθε στο φώς της δημοσιότητας μετά από εντολή της ΜΙΤ. Ο Yeşil άρχισε να συλλέγει πληροφορίες για τον  Yazıcıoğlu και τις παρουσίασε σε έκθεση το 1988. Ωστόσο, η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς ο Yazıcıoğlu σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου το 2009.

Η ΜΙΤ παραδέχθηκε πως χρησιμοποίησε τον Yeşil σε τέσσερις επιχειρήσεις για τη σύλληψη του Abdullah Öcalan και ενός άλλου ηγετικού στελέχους του PKK, τον Şemdin Sakık, τη δεκαετία του 1990.

Στο έγγραφο ο Yeşil χαρακτηρίζεται ως το «μαύρο κουτί» του βαθέως κράτους – ενός πολύπλοκου δικτύου παράνομων μυστικών συμμοριών που συνδέονται με την κρατική ιεραρχία και στοχεύουν στη χειραγώγηση του συστήματος δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι, ο επονομαζόμενος «Πράσινος», «αγνοείται» από το 1996, μετά από τροχαίο ατύχημα στο Susurluk το οποίο αποτέλεσε τη σπίθα για να αποκαλυφθούν οι σχέσεις κράτους και μαφίας.

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ