2013-01-03 22:32:03
Φωτογραφία για Δικαιώνει την ΠΑΣΕΓΕΣ το πόρισμα οικονομικού ελέγχου
από το Γραφείο Τύπου

«Κάντε όσους ελέγχους θέλετε, αλλά τελειώστε σύντομα». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την... παραλαβή του πορίσματος οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου, που πραγματοποίησε το υπουργείο.

Απόλυτη δικαίωση αποτελεί για την ΠΑΣΕΓΕΣ το πόρισμα οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα έτη 2007-2011. Η ΠΑΣΕΓΕΣ μετά την επίσημη παραλαβή του δίνει άμεσα στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα του πορίσματος.

Ταυτόχρονα με επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Αθ. Τσαυτάρη, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας καλεί την ηγεσία του Υπουργείου να ολοκληρώσει τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΣΕΓΕΣ το συντομότερο δυνατό και πάντως εντός χρονικού διαστήματος που δεν μπορεί να υπερβαίνει το διάστημα του ενός μηνός «κάνοντας όσους ελέγχους θέλει και με όποιους ελεγκτικούς οργανισμούς διαθέτει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.»


Ειδικότερα όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα του πορίσματος : “Η ΠΑΣΕΓΕΣ διατηρεί πλήρως οργανωμένο λογιστήριο και τηρεί βιβλία Γ’ κατηγορίας στα οποία καταχωρεί όλα τα έσοδά της. Τηρεί πλήρη δικαιολογητικά δαπανών τα οποία έθεσε στη διάθεσή μας. Όλες οι δαπάνες υποστηρίζονταν από νόμιμα και έγκυρα παραστατικά και σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι δαπάνες εγκρίνονταν από τα αρμόδια κατά περίπτωση Όργανα. Οι οικονομικές συναλλαγές και πληρωμές πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο μέσω τραπεζών.”

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Καραμίχα, «το θέμα της συνέχισης του ελέγχου συντηρείται αδικαιολόγητα, όπως αποδεικνύεται και από την διατύπωση του Αναπλ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου σε πρόσφατη επερώτηση (28.12.2012) της βουλευτού του ΚΚΕ κας Δ. Μανωλάκου.»

Ο κ. Καραμίχας επισημαίνει ότι οι έλεγχοι πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα καθώς η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν μπορεί να τίθεται υπό πολιτική ομηρία, γεγονός που έτσι και αλλιώς δεν θα το επιτρέψει το Διοικητικό της Συμβούλιο, ενώ «δυσχεραίνεται η συνεργασία Υπουργείου-ΠΑΣΕΓΕΣ σε ζητήματα που απορρέουν από δεσμεύσεις και κοινές υποχρεώσεις, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι έλεγχοι αυτοί.»

Παρακάτω τα συμπεράσματα του πορίσματος και ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ προς τον κ. Αθ. Τσαυτάρη.

Η επιστολή

Κύριο

Αθανάσιο Τσαυτάρη

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &

Τροφίμων

Αχαρνών 2

Αθήνα 03.01.2013

Κύριε Υπουργέ,

Παραλάβαμε χθες (2.01.2013) το πόρισμα ελέγχου της ΠΑΣΕΓΕΣ που μας στείλατε, που διενεργήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου του Υπουργείου σας. Είναι προφανής η υποχρέωση μας, για την ενημέρωση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, για την ενημέρωση των μελών μας, αλλά και κυρίως για την πληροφόρηση της κοινής γνώμης να δημοσιοποιήσουμε τα συμπεράσματα του οικονομικού και διαχειριστικού αυτού ελέγχου.

Ωστόσο, όπως διαπιστώνουμε το θέμα της συνέχισης του ελέγχου αυτού συντηρείται, κατά την άποψή μας αδικαιολόγητα, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη διατύπωση του Αναπλ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου σε πρόσφατη επερώτηση (28.12.2012) της βουλευτού του ΚΚΕ κας Δ. Μανωλάκου.

Σε κάθε περίπτωση όμως σας καλούμε να ολοκληρώσετε όσους ελέγχους θέλετε και με όποιους ελεγκτικούς οργανισμούς διαθέτετε τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΣΕΓΕΣ, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, το συντομότερο δυνατό και πάντως εντός χρονικού διαστήματος που δεν μπορεί να υπερβαίνει το διάστημα του ενός μηνός.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν μπορεί να τίθεται υπό πολιτική ομηρία, γεγονός που έτσι και αλλιώς δεν θα το επιτρέψει το Διοικητικό της Συμβούλιο και γιατί δυσχεραίνεται η συνεργασία μας, σε ζητήματα που απορρέουν από δεσμεύσεις και κοινές υποχρεώσεις, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι έλεγχοι αυτοί.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ

Τζανέτος Καραμίχας
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ