2013-01-04 11:45:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Καμία απώλεια τμήματος δεν δέχεται ο Πρύτανης – Φήμες μέχρι στιγμής τα όσα ακούγονται περί κλεισίματος σχολών
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχαν χθες στην Αθήνα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης και οι Αντιπρυτάνεις Χριστόφορος Κροντηράς, Δημήτρης Καλπαξής και Άννα Ρούσσου.

Στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σχέδιο «Αθηνά», που αποτελεί τον «Καλλικράτη» στην Παιδεία .

Ο Πρύτανης αναφέρει ότι έγινε σαφές στον Υπουργό και φαίνεται να το αντιλήφθηκε ,ότι δεν θα δεχτούν καμία απώλεια τμήματος ή σχολής, ενώ όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος σχεδιασμός και τα όσα ακούγονται κατά καιρούς για λουκέτο σε σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ως ώρας, απλά φήμες.

«Όλα αυτά είναι φήμες και ίσως εξυπηρετούν κάποιους» δηλώνει ο κ. Παναγιωτάκης με βάση τα όσα προέκυψαν από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και προσθέτει: «Αυτή η φημολογία είναι επικίνδυνη γιατί ενδέχεται ν ‘ αναπτύξει φοβικά σύνδρομα».


Μάλιστα ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις εξήγησαν στον Υπουργό Παιδείας ότι μια ενδεχόμενη απώλεια σχολής ή τμήματος θα αποτελούσε πλήγμα όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο αλλά και για την πόλη της Πάτρα, που την τροφοδοτεί οικονομικά.

«Η Πάτρα χειμάζεται οικονομικά, μην της δώσουμε κι άλλο χτύπημα, δεν θα το αντέξει» σχολιάζει ο κ. Παναγιωτάκης.

Επιπρόσθετα υπογράμμισαν στον Υπουργό ότι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας βρόισκεται σε καλό επίπεδο ακολουθεί ανοδική πορεία και πολλά τμηματά του έχουν αξιολογηθεί με επιτυχία από το φορείς του εξωτερικού.

«Για μας όλα τα τμήματά μας είναι σημαντικά. Παραδείγματος χάριν μπορεί η Φιλολογία να είναι από τα νεότερα τμήματά μας αλλά επιτελεί σπουδαίο έργο και σε ερευνητικό επίπεδο. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τον τμήμα Ιατρικής πάνω σε ερευνητικό πρόγραμμα».

Για μια ακόμα φορά ωστόσο επανέλαβε ότι το χρονικό περιθώριο για την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" είναι ιδιαίτερα πιεστικό και αυτό εγκυμονεί κινδύνους. Το Υπουργίο αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για το σχέδιο γύρω στα μέσα του μήνα.

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Στον Υπουργό τέθηκε και το ζήτημα των οικονομικών. Είναι γνωστό ότι μέσω του κουρέματος των αποθεματικών μειώθηκαν τα αποθεματικά του πανεπιστημίου Πατρών γύρω στα 3,5 εκ ευρώ ενώ τα οικονομικά δεδομένα σφίγγουν διαρκώς. Μάλιστα όπως επαναλαμβάνει ο κ. Παναγιωτάκης, σύντομα θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός για το ζήτημα του κουρέματος.

«Το ευτύχημα είναι ότι δεν χρωστάμε. Από τις προηγούμενες πρυτανικές αρχές και από εμάς έχει γίνει χρηστή διαχείριση», αναφέρει ο Πρύτανης ωστόσο ζητήθηκε η βοήθεια του Υπουργείου, για να αποκατασταθούν ζημιές σε κτίρια της Φοιτητικής Εστίας που έχουν προκληθεί από υποχώρηση του υπεδάφους, με αποτέλεσμα . όπως εξηγεί ο κ. Παναγιωτάκης να μην μπορούν να αξιοποιηθούν 250 κλίνες.

πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χίλια μίλια στα Τζουμέρκα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χίλια μίλια στα Τζουμέρκα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ