2013-01-04 15:43:07
Φωτογραφία για Πύργος: «Δελτίο θυέλλης» για τα σκουπίδια
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο δήμος του Πύργου, καθώς την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιανουαρίου εκπνέει η παράταση που είχε λάβει για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων του σε χωματερή και ύστερα από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρισκόταν λόγω της λήξης προθεσμίας της λειτουργίας του δεματοποιητή στη θέση Ποτόκι.

Το παραπάνω είχε απασχολήσει τη δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2012, (όταν είχε εκπνεύσει η προθεσμία των τριών χρόνων για τη λειτουργία του δεματοποιητή) με τα σκουπίδια να δημιουργούν για αρκετές μέρες ολόκληρες οροσειρές στους δρόμους της πόλης, ενώ τρεις μήνες μετά και αφού ο δήμος έλαβε παράταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε μέσα σε αυτό το διάστημα να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τη μεταφορά του δεματοποιητή, μέχρι σήμερα κανείς υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν έχει «χρεωθεί» τον φάκελο που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου Πύργου, στον οποίο περιλαμβάνονται έργα και μελέτες για το νέο χώρο όπου πρόκειται να μεταφερθεί ο δεματοποιητής.


Μάλιστα, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος, δικαιολογία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μη χρέωση του φακέλου είναι η απόλυση υπαλλήλων με τα νέα μέτρα που ισχύουν, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η υπηρεσία να υπολειτουργεί.

Υπόμνημα στην Περιφέρεια

Με σκοπό να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ώστε να αποτραπούν εικόνες όπως αυτές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου με τα σκουπίδια να πνίγουν την πόλη του Πύργου, ο κ. Παναγόπουλος, τόνισε πως η δημοτική αρχή θα καταθέσει υπόμνημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα στο οποίο θα ζητούνται οι λόγοι που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ολιγωρήσει ενώ πλέον ο δήμος Πύργου με πρότασή του αναμένεται να ζητήσει ακόμα μια παράταση τεσσάρων μηνών μέχρι την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Πρόγραμμα κομποστοποίησης

Από την άλλη, στα σχέδια του δήμου Πύργου και έως ότου δημιουργηθεί το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά, είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», να προχωρήσει στην κομποστοποίηση των αποβλήτων του, μια διαδικασία που όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αποτελεί οικολογική διαχείριση.

«Προσπαθούμε να εντάξουμε πρόγραμμα διαχείρισης με τη μέθοδο της κομποστοποίησης η οποία θα έχει μπορώ να πω διάρκεια τριών με τεσσάρων ετών μέχρι να γίνει το εργοστάσιο. Προσπαθούμε να βρούμε έναν χώρο και να εντάξουμε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ένα έργο περίπου 4 εκατ. ευρώ για να μπορούμε να κάνουμε πλήρη κομποστοποίηση των αποβλήτων» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος και επεσήμανε πως αυτός ο τρόπος επεξεργασίας θα δώσει λύση και σε περισσότερους δήμους του Νομού Ηλείας καθώς ο δήμος του Πύργου θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει μέχρι και τέσσερις δήμους.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν ταιριάζετε, σου λέω…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν ταιριάζετε, σου λέω…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ