2012-03-27 04:41:03
Φωτογραφία για Άδειες λειτουργίας στα αμαξοστάσια των μέσων μαζικής μεταφοράς
Άδειες λειτουργίας αποκτούν τα αμαξοστάσια των μέσων μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου... «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις».

Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις των αμαξοστασίων εξυπηρετούν τις δραστηριότητες εξυπηρέτησης των οχημάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς οδικής και σταθερής τροχιάς και περιλαμβάνουν πρατήρια καυσίμων, συνεργεία συντήρησης, πλυντήρια - λιπαντήρια και χώρους στάθμευσης.

Σήμερα η χωροθέτηση των εγκαταστάσεων αυτών είναι διάσπαρτη στο σύνολο της Αττικής σε περιοχές με ποικίλο πολεοδομικό καθεστώς, εκ των οποίων, σε σημαντικό αριθμό περιπτώσεων, εκκρεμεί η τακτοποίηση λόγω ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής. Το διαδικαστικό αυτό κώλυμα αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα έκδοσης των προβλεπόμενων αδειών λειτουργίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις» καθίσταται δυνατή η έκδοση των απαιτούμενων αδειών λειτουργίας για τα αμαξοστάσια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου αυτή εκκρεμεί, καθώς επίσης και των εταιρειών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης , τα αμαξοστάσια των οποίων αντιμετωπίζουν ανάλογα πολεοδομικά - χωροταξικά προβλήματα.


Συγκεκριμένα, προτείνεται η δυνατότητα έκδοσης αδειών λειτουργίας των εγκαταστάσεων - αμαξοστασίων που εξυπηρετούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και υπάγονται στις εταιρείες ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, καθώς επίσης και των εταιρειών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εν λόγω αδειοδότηση αφορά στις υφιστάμενες δραστηριότητες των συνεργείων οχημάτων, των πλυντηρίων - λιπαντηρίων, χώρων στάθμευσης και ιδιωτικών πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ