2013-01-14 11:09:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Εργαζόμενος επέστρεψε στο εργοστάσιο της Coca - Cola με δικαστική απόφαση
Σε ανακοίνωσή του, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων ν. Αχαΐας αναφέρει:

«Συνάδελφοι/ σσες,

Η συνέχιση και το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας αλλά και διεθνώς θα φέρουν και άλλα νέα χειρότερα μέτρα από όσα είδη υλοποιούνται από τις πολιτικές του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Στην προσπάθειά τους οι εργοδότες να διατηρήσουν την κερδοφορία τους προχωρούν σε κλείσιμο παραγωγικών μονάδων, κατάργηση θέσεων εργασίας, μεταφορά της έδρας τους σε χώρες φορολογικούς παραδείσους. Ο πολυεθνικός όμιλος Coca-Cola 3Ε αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης και με πρόσχημα την κρίση έχει απολύσει 1400 εργαζόμενους πανελλαδικά δίνοντας 140 εκατομμύρια ευρώ για κίνητρα “εθελουσίας” αποχώρησης. Στην Πάτρα και το Αίγιο με την μέθοδο αυτή έχουν απολυθεί πάνω από 100 συνάδελφοι. Τα κάνουν όλα αυτά, γιατί θέλουν να απαλλαγούν από εργαζόμενους με δικαιώματα και να προσλάβουν εργαζόμενους με εργολαβική σχέση και με μισθούς των 500 ευρώ.


Στα σχέδια της εταιρείας αντιστάθηκε ο συνάδελφος Κανελλόπουλος Ανδρέας που δεν δέχθηκε τις προτάσεις της εταιρίας και για το λόγο αυτό απολύθηκε. Σε πρώτη φάση με απόφαση δικαστηρίου ο συνάδελφος γύρισε στη δουλειά του. Το κλαδικό συνδικάτο στηρίζει τον συνάδελφο και θα σταθεί στο πλευρό του με κάθε τρόπο για την επαναπρόσληψη του.

Καλούμε τους συναδέλφους/σες να απομονώσουν και να αντισταθούν στις φωνές και τους ανθρώπους της εργοδοσίας που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των σχεδίων της εταιρείας καλώντας μας να απολυθούμε «εθελούσια», γιατί η «εταιρεία δεν βγαίνει». Τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν την ταξική ενότητα των εργαζομένων και βάζουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας. Τα δικαιώματα μας μόνο με συλλογικούς, μαζικούς, ταξικούς αγώνες κατακτούνται ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, με αποδυνάμωση των κομμάτων τους και των στηριγμάτων τους στα εργοστάσια, συνολικότερα στο εργατικό κίνημα.

Το ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου θα δώσει όλες του τις δυνάμεις με σταθερότητα και επιμονή για να εμποδίσει την υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων της εργοδοσίας, αλλά και να σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης στην πράξη. Για να ισχυροποιηθεί ο ταξικός προσανατολισμός και να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη των εργαζομένων του κλάδου.

Δε θα νοιαστούν άλλοι για τα προβλήματά μας.

Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, μπορούμε να γίνουμε και δημιουργοί των εξελίξεων.

Με το κλαδικό μας συνδικάτο όλοι μια γροθιά να οργανώσουμε την πάλη μας μπροστά στα δύσκολα που έρχονται, ενάντια στην προσπάθεια που θα κάνει η εργοδοσία να αφαιρέσει τα δικαιώματα μας, να καταργήσει συλλογικές συμβάσεις κτλ . Μόνο έτσι μπορούμε να μετράμε αποτελέσματα.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ