2013-01-16 07:59:03
Φωτογραφία για H Apple διατηρεί την τρίτη θέση σε πωλήσεις υπολογιστών στις ΗΠΑ
H εταιρεία αναλύσεων Gartner διέθεσε τα προκαταρκτικά στοιχεία της διάθεσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 παρατηρώντας ετήσια μείωση 2.1 τοις εκατό στις πωλήσεις PC στις Ηνωμένες Πολιτείες και 4.9 τοις εκατό σε παγκόσμια κλίμακα.

Όσον αφορά την Apple η εταιρεία διατήρησε την τρίτη θέση με 12.3 τοις εκατό της αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 5.4 τοις εκατό σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. HP και Dell κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις με 26.6 και 19.2 τοις εκατό αντίστοιχα, όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα.

Σε παγκόσμια κλίμακα η Gartner δεν προσφέρει στοιχεία για την Apple αφού η εταιρεία δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πρώτες εταιρείες.

Ταυτόχρονα, και η IDC διέθεσε τις δικές της εκτιμήσεις για τις πωλήσεις υπολογιστών παρατηρώντας 4.5 τοις εκατό μείωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και 6.4 τοις εκατό μείωση σε παγκόσμια κλίμακα. Όσον αφορά την Apple η IDC δημοσιεύει μείωση πωλήσεων 0.2 τοις εκατό σε σχέση με πέρσι, σε αντίθεση με τα ευρήματα της Gartner, ενώ το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε στο 11.4 τοις εκατό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ