2013-01-16 09:32:40
Φωτογραφία για Συνεδρίαση του ΔΝΤ για τις δόσεις
Συνεδριάζει στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με αντικείμενο την εκταμίευση της συνεισφοράς του -συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ- στις υπόλοιπες δόσεις προς τη χώρα μας.

Μετά τη συνεδρίαση αναμένεται η έκθεση του ΔΝΤ για την Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) και τον προσδιορισμό των μέτρων για τη διετία 2015- 2016 (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα έχει ήδη προσδιορίσει σε 4 δισ. ευρώ και πρέπει να διευκρινιστούν έως το τέλος Μαρτίου).

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, αναμένεται να κάνει δηλώσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης από την Ουάσιγκτον, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Eurogroup, για την έγκριση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ, μετά και από τη θετική εισήγηση του Euro Working Group, ότι υλοποιούνται τα προαπαιτούμενα.

Τον επόμενο μήνα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα ελέγξουν, επίσης, την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων
. Ήδη, τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά και τα στελέχη του ESM έχουν προετοιμάσει το έδαφος, ελέγχοντας, μεταξύ άλλων, τον τρόπο λειτουργίας του Ειδικού Λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέους, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον οποίο θα κατατίθενται οι δόσεις του δανείου.

Εκτός απροόπτου η δόση των 9,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου, για να ακολουθήσουν δύο ισόποσες δόσεις (2,8 δισ. ευρώ η κάθε μια), οι οποίες έχουν εγκριθεί πολιτικά από το Eurogroup, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα αξιολογήσουν το πρόγραμμα τον Μάρτιο, προκειμένου να εκταμιευθεί και η δόση του Απριλίου, ύψους 6 δισ. ευρώ. Ο έλεγχος αναμένεται να εστιαστεί, μεταξύ άλλων, στα αποτελέσματα του μέτρου της εφεδρείας και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ