2013-01-18 23:36:06
Φωτογραφία για Ηλεία: Θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις και τις επόμενες ώρες - Χιόνια στα ορεινά - Βελτίωση από αύριο Σάββατο
Από το περασμένο Σαββατοκύριακο 12-13/1 σας ενημερώσαμε για την σοβαρή κακοκαιρία με χαρακτηριστικά Νοεμβρίου, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα το τελευταίο 24ωρο στην Ηλεία.

Ύφεση παρουσιάζει ο καιρός στα πεδινά, ωστόσο τα ορεινά του νομού εξακολουθούν να δέχονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στις κεντρικές, νότιες και ανατολικές περιοχές του νομού.

Στην Ανδρίτσαινα οι ουρανοί έχουν "ανοίξει". Από τις 00.01 έως και τις 12.45μμ Παρασκευής έχουν καταγραφεί εκ νέου περισσότερα από 55 χιλιοστά, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. H περιοχή έχει δεχτεί συνολικά από την κακοκαιρία των τελευταίων τριών ημερών 193 χιλιοστά, δηλαδή 193 τόνους νερό ανά στρέμμα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Αρχαία Ολυμπία, με τον μετεωρολογικό σταθμό στην πόλη να καταγράφει περισσότερα από 40 χιλιοστά τις 10 πρώτες ώρες της Παρασκευής
. Συνολικά από την Τρίτη η περιοχή έχει ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα ημιορεινά - ορεινά της Ολυμπίας, στην Φολόη από τις 00.01 έως 03.00 είχαν σημειωθεί περισσότερα από 20 χιλιοστά, ωστόσο, από την σφοδρή κακοκαιρία προκλήθηκε σοβαρή βλάβη στον μετεωρολογικό σταθμό της περιοχής και έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν να "φουσκώσει" ο ποταμός Αλφειός, όπου σε πολλά σημεία έχει υπερχειλίσει και προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Επίσης, την κατάσταση επιβαρύνουν τα μεγάλα ύψη βροχής που έχουν σημειωθεί και στην Αρκαδία.

Παρά τα ανοίγματα που παρουσιάζει ο καιρός, θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις και τις επόμενες ώρες, με κατά περιόδους έντονες βροχές και πάλι στις πιο ημιορεινές περιοχές.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση και περιμένουμε οι βροχές στα ορεινά, πάνω από τα 950 περίπου με 1.000 μέτρα υψόμετρο, να μετατραπούν σε πυκνές χιονοπτώσεις. Για το λόγο αυτό, όσοι κινηθούν τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες της Παρασκευής και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στο οδικό δίκτυο από Αρχαία Ολυμπία προς Αχαΐα μέσω Λαμπείας και προς Αρκαδία μέσω Λαγκαδίων να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι του Σαββάτου 19/1, η οποία θα διατηρηθεί την Κυριακή 20/1. Από την Δευτέρα όμως ένα νέο σύστημα θα επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό της περιοχής μας. Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών σε νεότερη ανάρτηση.

Μετεωρολογική ενημέρωση Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ