2013-01-19 00:02:03
Φωτογραφία για Ι. Μιχελογιαννάκης: Διαφύλαξη ασφάλειας της χώρας βάση Εθνικού Κανονισμού Ασφαλείας
από το Γραφείο Τύπου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης σχετικά με την υπόθεση της λίστας Lagarde, ο κύριος Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά...  «αν ανοίξετε τα αμυντικά συμβατικά και ψηφιακά περιοδικά θα βρείτε πληροφορίες πολύ περισσότερες από αυτές που έχει ο εκάστοτε Υπουργός Αμύνης όταν εισηγείται». Την παραπάνω πρόταση ο κύριος Βενιζέλος την χρησιμοποίησε στα πλαίσια της αντιπαράθεσης του με τον κύριο Τσίπρα.

Ερωτώ κύριε Υπουργέ αν αυτό ίσχυε μόνο επί Υπουργίας του κ. Βενιζέλου ή αν συνεχίζει να ισχύει έως σήμερα και επί δική σας υπουργίας ; Καθώς δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα των τόσων προβλημάτων, (Τουρκία, Σκόπια, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, φυσικός πλούτος, Ελλάδα νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης), να εκθέτονται δημόσια σε περιοδικά τόσο σημαντικές Εθνικές πληροφορίες.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε επίσης ότι έχει αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που συνέταξε ο ίδιος. Αλήθεια κύριε Υπουργέ, όταν ο λαός με εκλογές εκλέξει μια νέα κυβέρνηση και υποθέσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν επικίνδυνη για τη χώρα, πως διαφυλάσσεται η χρέωση – διακίνηση τέτοιων κορυφαίων εγγράφων σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας ;


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κύριος Βενιζέλος ανέφερε «μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας ;». Κύριε Υπουργέ πως διαφυλάσσετε η ασφάλεια βάση του Εθνικού Κανονισμού Ασφαλείας ;

Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Βενιζέλος, στην προσπάθεια του να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ ότι διέρρευσε τη λίστα Lagarde, που σε τελευταία ανάλυση η δημοσίευση της όχι απλά έκανε καλό αλλά τάραξε τα νερά και επιτάχυνε διαδικασίες, υπέπεσε στο λάθος να αναφέρει όλα τα παραπάνω.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρώ ότι ο αμυντικός σχεδιασμός της χώρας μας, η αμυντική της πολιτική που έχει άμεση σχέση με την εξωτερική της πολιτική, με τη διαφύλαξη της Εθνικής της ανεξαρτησίας και με την διασφάλιση του Εθνικού της πλούτου, είναι το σημαντικότερο ζήτημα για εμάς, όπως είναι άλλωστε και για κάθε κράτος.

Σας παρακαλώ λοιπόν όπως απαντήσετε άμεσα στα παραπάνω ερωτήματα μου, καθώς όσα αναφέρω ειπώθηκαν από ένα αρχηγό κόμματος και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας,ειπώθηκαν από ένα πολιτικό που κατά τη χθεσινή ψηφοφορία έλαβε 124 ψήφους βουλευτών που ζητούν περαιτέρω διερεύνηση για πιθανή ενοχή του.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης Βουλευτής Νομού Ηρακλείου
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ