2013-01-19 19:00:10
Φωτογραφία για Οι ιαματικοί παράδεισοι του κόσμου
Η γενναιόδωρη φύση στις υπηρεσίες σας...

 

Οι λαοί του αρχαίου κόσμου είχαν ήδη ανακαλύψει τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού των ιαματικών πηγών, δημιουργώντας παράδοση ιδιαίτερα σε περιοχές που υπάρχουν σε αφθονία. Χάρη στη γενναιόδωρη φύση υπάρχουν θερμές πηγές σε όλο τον κόσμο, καθώς και ορισμένες χώρες που είναι πραγματικά ευλογημένες με εκατοντάδες ιαματικές πηγές.

Νέα Ζηλανδία

Η χώρα μπορεί να καυχηθεί εκατοντάδες ιαματικές πισίνες, από θερμές ιαματικές πηγές μέχρι περιοχές για λασπόλουτρα. Γνωστές και ως waiariki στη γλώσσα των Māori, οι ιαματικές πηγές χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και χρόνια στη Νέα Ζηλανδία. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς γεωθερμικές περιοχές είναι η Whakarewarewa, η οποία έχει περίπου 500 πισίνες. Η Νέα Ζηλανδία έχει τέτοια θερμική δραστηριότητα που σε πολλά σημεία το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκάψετε τη δική σας πισίνα και να χαλαρώσετε.


Ισλανδία

Ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των ιαματικών λουτρών είναι, φυσικά, η Ισλανδία. Αυτή η απομονωμένη χώρα των παγετώνων, των γεωθερμικών πηγών και των ηφαιστείων διαθέτει περίπου 250 θερμικές περιοχές που έχουν περίπου 800 ιαματικές πηγές. Το περίφημο Blue Lagoon, ένα τεράστιο φυσικό spa, είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Πλούσια σε ανόργανα άλατα, τα νερά της λιμνοθάλασσας είναι φημισμένα για μια σειρά από θεραπευτικές χρήσεις. Εκτός αυτού, η γεωθερμική θερμότητα τροφοδοτεί με ζεστό νερό το 85% των νοικοκυριών στην Ισλανδία.

Ιαπωνία

Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς μια επίσκεψη σε ένα onsen, όπως ονομάζεται η θερμή πηγή στα ιαπωνικά. Ως ηφαιστειακά ενεργή χώρα, η Ιαπωνία έχει κυριολεκτικά χιλιάδες ιαματικές πηγές. Τα ιαματικά λουτρά μπορούν να βρεθούν σε πολλούς τύπους και σχήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών και εσωτερικών λουτρών. Κάθε πόλη και περιοχή έχει το δικό της μερίδιό σε ιαματικές πισίνες, που συχνά συνοδεύονται από ryokan, ένα ξενοδοχείο σε ιαπωνικό στυλ όπου μπορεί κανείς να μείνει και να ζήσει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της Ιαπωνίας.

Τουρκία

Η Τουρκία είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του φυσικού σπα. Με περίπου 1.300 ιαματικές πηγές σε όλη τη χώρα, η Τουρκία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά την γεωθερμική δραστηριότητα, χάρη στη στρατηγική θέση της πάνω από μια γεωθερμική ζώνη και σεισμικό ρήγμα. Η χώρα είναι διάσπαρτη με ιαματικές πηγές και λουτροπόλεις και δεν θα απογοητεύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λουόμενους. Μην ξεχάσετε επίσης, να επισκεφθείτε ένα από τα παραδοσιακά τουρκικά χαμάμ που υπάρχουν σε κάθε πόλη της χώρας.

Κόστα Ρίκα

Βρίσκεται πάνω στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, και έχει περίπου 200 ηφαιστειακούς σχηματισμούς. Χάρη στην ηφαιστειακή δραστηριότητα, η Κόστα Ρίκα έχει γίνει ένα από τους πιο hot προορισμούς του κόσμου. Είτε πρόκειται για λασπόλουτρα είτε για ιαματικές πηγές, εγκαταστάσεις σπα μπορούν να βρεθούν σε όλη τη χώρα.

Ουγγαρία

Η κουλτούρα των λουτρών ήρθε στην Ουγγαρία από τους Ρωμαίους και στη συνέχεια αναπτύχθηκε από τους Τούρκους τον 16ο και 17ο αιώνα και έχει γίνει ένα ουσιαστικό μέρος της ουγγρικής παράδοσης. Σήμερα, η Βουδαπέστη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, συχνά αποκαλείται η πρωτεύουσα Spa του κόσμου. Είναι η μόνη πόλη στον κόσμο με ιαματικές πηγές εντός των ορίων της πόλης. Μεταξύ των εκπληκτικών χώρων spa είναι επίσης η λίμνη Hévíz, η οποία είναι η μεγαλύτερη θερμική λίμνη στην Ευρώπη. Hévíz, η περίφημη πόλη των ιαματικών λουτρών στις όχθες της λίμνης, περιβάλλεται από γραφικούς λόφους, και προσφέρει υπηρεσίες spa για όλες τις ηλικίες.

Κείμενο από: http://www.metrogreece.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ