2013-01-19 19:30:03
Φωτογραφία για Είσοδος σπιτιού: η πρώτη εντύπωση!
Η είσοδος του σπιτιού μας, είναι κάτι περισσότερο από μία πόρτα. Είναι το καλωσόρισμα και ο αποχαιρετισμός των επισκεπτών μας. Είναι η πρώτη εντύπωση, το εξώφυλλό του σαν να λέμε. Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στη διακόσμησή της. Πρέπει η είσοδος της κατοικίας μας, να αντανακλά το ύφος των υπόλοιπων χώρων. Αν μελετάτε το χώρο εξαρχής, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε αρχιτεκτονικά στοιχεία που θα συμβάλλουν στον καθορισμό της περιοχής και θα σηματοδοτήσουν το σημείο, όπως είναι οι ψευδοροφές, ο φωτισμός, κατασκευές γυψοσανίδες με εσοχές ή ακόμη και η επιλογή διαφορετικού δαπέδου. Ακόμη όμως κι αν το σπίτι σας είναι ήδη έτοιμο, υπάρχει πληθώρα διακοσμητικών ιδεών που θα κάνουν την είσοδο, να δεσμεύσει τις αισθήσεις όσων περνάνε το κατώφλι σας.

Πέρα όμως από το αισθητικό κομμάτι, η είσοδος έχει και λειτουργικό χαρακτήρα. Εκεί αφήνουμε τα κλειδιά μας, την τσάντα μας, ακουμπάμε τα ψώνια μας, εκεί βρίσκεται πολλές φορές το τηλέφωνο, εκεί ρίχνουμε μία τελευταία ματιά στον καθρέφτη πριν βγούμε από το σπίτι, εκεί, τέλος, αφήνουμε το πανωφόρι μας
. Εκεί θα έχουμε και μία γρήγορη συζήτηση με τη γειτόνισσα από το διπλανό διαμέρισμα, εκεί θα αποχαιρετήσουμε τους φίλους μας, εκεί θα καλωσορίσουμε το παιδί που γυρνάει από το σχολείο. Άρα ο χώρος πρέπει να είναι επαρκής και λειτουργικός. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Η είσοδός μας δεν πρέπει να έχει πολλά έπιπλα και αντικείμενα, πρέπει να λειτουργεί απλά σαν γέφυρα προς τους υπόλοιπους χώρους.

Επιλέξτε να την στολίσετε με μία όμορφη ταπετσαρία ή βάφοντας τον τοίχο (ή τους τοίχους) με ένα εντονότερο χρώμα από το υπόλοιπο σπίτι. Τοποθετήστε μία κονσόλα που να δένει με το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού και στολίστε την με μία επιτραπέζια λάμπα, ένα βάζο ή κάποιο άλλο αγαπημένο αντικείμενο. Μην φορτώσετε το έπιπλο με κορνίζες και λοιπά διακοσμητικά που θα δυσκολέψουν τη ζωή σας στον μικρό αυτό χώρο. Μία ομπρελοθήκη και μία κρεμάστρα κρίνονται απαραίτητα, ενώ αν ο χώρος είναι αρκετός, τοποθετήστε και κάποιο κάθισμα. Μπορεί να είναι κι ένα ταμπουρέ που θα τοποθετηθεί κάτω από την κονσόλα. Μην ξεχάσετε τους αποθηκευτικούς χώρους για κλειδιά, τσάντες,κλπ. που θα πρέπει να έχει το έπιπλο σας. Εμπνευστείτε από τις φωτογραφίες και δώστε κι εσείς την πρέπουσα σημασία σε ένα χώρο που συχνά παραμελούμε.

 

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To... ατύχημα του Σαββίδη (video)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To... ατύχημα του Σαββίδη (video)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ