2013-01-23 16:53:03
Φωτογραφία για Intracom Agile Day στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος – Χρηματικό βραβείο της Intracom
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στα πλαίσια μιας πραγματικής συνεργασίας που επιδιώκει με την επιχειρηματική κοινότητα φιλοξένησε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση σχετικά με την ανάπτυξη πρακτικών Agile, σε συνεργασία με την Intracom.

Ο όρος Agile χρησιμοποιείται διεθνώς για να χαρακτηρίσει την ανάπτυξη νέων πιο ευέλικτων πρακτικών στη δημιουργία software αλλά και στην οργάνωση πολύπλοκων συστημάτων.

Η Intracom που εδώ και 2 χρόνια εφαρμόζει ευέλικτες (Agile) πρακτικές στο Software Design Center, μοιράστηκε τη γνώση, τις ιδέες και τις εμπειρίες της με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος αλλά και με φοιτητές τεχνικών και τεχνολογικών σχολών από όλη την Ελλάδα που έλαβαν μέρος στην διαδραστική αυτή εκδήλωση.

Μεταξύ αυτών και η κα Ελένη Δουλγέρογλου, εργαζόμενη στην «Intracom» και απόφοιτη του MSc in ICT systems του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος που πήρε μέρος στην Agile Day και δήλωσε πως είναι «εξαιρετικά ενδιαφέρων ο συνδυασμός ακαδημαϊκής γνώσης και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η σημερινή ημέρα ήταν ιδανική για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών πάνω στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».


Κατά την διάρκεια της ημέρας ανακοινώθηκε η δημιουργία χρηματικού βραβείου 500 ευρώ από την Intracom για την καλύτερη διπλωματική εργασία που θα δοθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 σε φοιτητή του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MSc in ICT systems (MSc in Information and Communication Technology Systems) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον όρο "Agile" ακολουθήστε τα παρακάτω links.

agilealliance.org

en.wikipedia.org/wiki/Agile_software_development

Λίγα λόγια το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking and Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ