2012-03-28 04:12:25
Φωτογραφία για Φιλολογικός σύλλογος Παρνασσός
Το κορυφαίο λυρικό έργο της σύγχρονης Ελληνικής δραματουργίας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου θριάμβευσε στον «Παρνασσό»

Αθήνα, Τρίτη 27 Μαρτίου 2012. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το εκλεκτό ακροατήριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» είχε την τιμή να απολαύσει την όπερα «Προμηθέας» του Ελληνοκαναδού μουσουργού Παναγιώτη Καρούσου.

Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος μετά τις επιτυχίες του στην Βόρειο Αμερική εντυπωσιάζει τώρα το Αθηναϊκό κοινό με τα ανεβάσματα της πρότυπης λυρικής τραγωδίας Προμηθέας Δεσμώτης, βασισμένης πάνω στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου.

Ο Προμηθέας του Καρούσου είναι ένα διδακτικό έργο με αξίες και ένιες που ξεκινούν από την απαρχή της ιστορίας μέχρι τις μέρες μας διαποτίζοντας τον διαχρονικό Ελληνισμό. Κατά γενική ομολογία το έργο του δαιμόνιου Κεφαλλονίτη μουσικοσυνθέτη είναι ένα αριστούργημα της κλασικής μουσικής.


Τον ρόλο του επαναστάτη, και αντιστασιακού απέναντι στην εξουσία του Δια, φιλάνθρωπου Προμηθέα ερμήνευσε ωραία ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός.

Τον ρόλο της Ιούς ερμήνευσε η γνωστή πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σοπράνο Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, με ένταση και τραγικότητα που συγκίνησε το ακροατήριο.

Η μεσόφωνος Ζωή Απειρανθίτου ερμήνευσε τον ρόλο της Βίας με σκληρότητα, τον ρόλο της Αμφιτρίτης με πάθος, και τον ρόλο της Θεάς Αθηνάς με μεγαλοπρέπεια.

Η έκπληξη της παράστασης ήταν ο βαθύφωνος Βασίλειος Ασημακόπουλος που εντυπωσίασε με την πλούσια φωνή του στον ρόλο του Ωκεανού, και κατέπληξε το κοινό στην περίφημη άρια του Δια όταν θυμωμένος ο θεός έρχεται στην σκηνή να τιμωρήσει τον Προμηθέα.

Τους ερμηνευτές συνόδευσαν ο βιολονίστας Γεννάδιος Μπίκωφ, ο βιολοντσελίστας Ευγένιος Μπένσης, και η πιανίστα Βιβή Κλεισούρα, όπου επίσης ερμήνευσαν θαυμάσια αντί εισαγωγής το «Πιάνο Τρίο Νο1» του Παναγιώτη Καρούσου, ένα έργο με μελωδική ρομαντική θέρμη.

Την παράσταση άνοιξε ο Παρμενίδης από την Θεατρική - Τελεστική Ομάδα «Διόνυσος Ελευθερεύς», με την αναπαράσταση του Προμηθέα Πυρφόρου.

Την παράσταση προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» Αντώνης Γιαμβριάς.

Ανάμεσα στο εκλεκτό ακροατήριο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και Ομότιμος Καθηγητής τής Φιλοσοφικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μαρκαντώνης, η μεγάλη ερμηνεύτρια του ελαφρού τραγουδιού Στέλλα Γκρέκα, και ο Βασίλης Φακίτσας πρώην πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ