2013-01-25 13:07:04
Φωτογραφία για Ο Λάδωνας απειλεί τις ζωές ανθρώπων και ζώων στις παραποτάμιες περιοχές
Την άμεση απομάκρυνση ζώων μηχανημάτων και ανθρώπων από τις παραποτάμιες περιοχές ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Έργων κ Βασίλης Παναγόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, αφού τις επόμενες ώρες είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ανοίξει ο Λάδωνας και όσες εκτάσεις βρίσκονται κοντά στις κοίτες του Αλφειού θα μετατραπούν σε λίμνες.

Ήδη στα χέρια της πολιτικής προστασίας του Δήμου Πύργο βρίσκεται έγγραφο με το οποίο κάνει σαφές πως λόγω του όγκου του νερού που έχει συσσωρευτεί στο φράγμα του Λάδωνα κάνει επιτακτική ανάγκη το άνοιγμα των θυροφραγμάτων.

Το νερό αυτό θα διοχετευθεί στον ήδη φουσκωμένο Αλφειό που θα ξεχυθεί στις παραποτάμιες περιοχές αφού ήδη τα νερά του βρίσκονται στο χείλος της κοίτης του ποταμού.

«Άμεσα θα πρέπει να απομακρυνθούν μηχανήματα και ζώα από τις παροποτάμιες περιοχές αφού σύμφωνα με έγγραφο που έχει έρθει μέσα στις επόμενες ώρες θα ανοίξουν το φράγμα του Λάδωνα και το νερό θα χυθεί στον Αλφειό που δεν είναι σε θέση να αντέξει και θα ξεχυθεί στις παραποτάμιες περιοχές. Παράλληλα θα πρέπει να απομακρυνθούν και οι άνθρωποι από τα σπίτια που είναι κοντά στην κοίτη του ποταμού γιατί θα κινδυνέψει άμεσα η ζωή τους αφού εκτιμάται ότι το νερό θα καλύψει μέχρι και τα σπίτια», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ Βασίλης Παναγόπουλος.
ileiapost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκλεισε τον Βέγκα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκλεισε τον Βέγκα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ