2013-01-25 13:39:09
Φωτογραφία για Ευρωζώνη: Απαραίτητη η ανάκαμψη για την επιστροφή των επενδύσεων
Καθοριστικός ο ρόλος της πολιτικής λιτότητας

 

Παρά την ανθεκτικότητα του ευρώ την περασμένη χρονιά και τη δυναμική επιστροφή του στη αγορές πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν γα την επιστροφή της ανάπτυξης στις χώρες της ευρωζώνης.

Κυρίως υπάρχει ανάγκη για την επιστροφή αποφασιστικών επενδύσεων στην ευρωπαϊκή αγορά, αγορές μετοχών και ομολόγων ακόμα και περιουσιακών στοιχείων στις πληγείσες σοβαρά από την κρίση χώρες.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η στασιμότητα των αγορών, καθοδηγούμενη από την παρατεταμένη λιτότητα, έχει απομακρύνει τη δυνατότητα μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Παρά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, θεωρούν ότι η οικονομική λιτότητα στις χώρες αυτές εφαρμόστηκε πολύ επιθετικά.

Μέχρι στιγμής, είναι κυρίως οι πιο ριψοκίνδυνοι επενδυτές που έχουν κάνει κάποιες ενέργειες στην ευρωπαϊκή αγορά. Για όλους τους άλλους, πρέπει να υπάρξει μια σαφέστερη ένδειξη ότι η οικονομική ανάπτυξη επιστρέφει πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα.

 

πηγή: tovima.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ