2013-01-28 11:20:04
Φωτογραφία για Έπαινοι του Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι!
Σάλο προκάλεσε για μία ακόμη φορά με τις τοποθετήσεις του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επιφύλαξε σήμερα εγκωμιαστικά σχόλια για τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

«Έκανε πολλά καλά» είπε για τον φασίστα δικτάτορα ο Καβαλιέρε, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους στα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου αφιερωμένου στο Ολοκαύτωμα.

Ο Μπερλουσκόνι υπερασπίστηκε μάλιστα τη συμμαχία του Μουσολίνι με τον Χίτλερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να έρθεις σήμερα στη θέση εκείνων που έπρεπε να αποφασίσουν τότε. Η κυβέρνηση εκείνη, διαπιστώνοντας πως η Γερμανία του Χίτλερ θα επικρατούσε, επέλεξε να είναι με την πλευρά των νικητών.»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας υποστήριξε πως το μεγαλύτερο λάθος του Μπενίτο Μουσολίνι υπήρξε ο νόμος των φυλετικών διακρίσεων σε βάρος των Εβραίων. Περίπου 6.000 Εβραίοι βρήκαν το θάνατο στην Ιταλία και άλλοι 70.000 απελάθηκαν από τη χώρα.

Σφοδρές αντιδράσεις για την τοποθέτηση Μπερλουσκόνι ακολούθησαν από πολιτικούς και ανθρώπους του πνεύματος στην Ιταλία. Για «προσβολή στη δημοκρατική συνείδηση της χώρας» έκανε λόγο η βουλευτής της κεντροαριστεράς, Ρόζι Μπίντι, προσθέτοντας πως «μόνο ο πολιτικός κυνισμός του Μπερλουσκόνι, σε συνδυασμό με τη χειρότερη μορφή ιστορικού ρεβιζιονισμού, θα μπορούσε να ξεχωρίσει τις ντροπιαστικές φυλετικές διακρίσεις από τη φασιστική δικτατορία».
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ